e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Desembre de 2010

Un govern obert a tots

Les eleccions han donat un mandat clar a CiU, i estem molt il·lusionats d’assumir-lo. Formarem govern per a tots els catalans, per als que ens han donat confiança i també per els que van optar per donar suport a altres formacions. Ens proposem ser el govern de tots per la construcció d’una Catalunya millor. I per fer-ho, sabem que cal establir amplis marges de diàleg per escoltar totes les preocupacions, necessitats i propostes de la societat.

Ahir vam celebrar el dia de la Constitució. La carta magna de 1978 va ser possible perquè tothom va cedir una mica per poder establir unes bases de convivència amb les quals tots poguéssim sentir-nos a gust. Era una declaració amplia de principis en els quals hi cabia tothom, amb la única imposició de acomplir els principis democràtics. Malauradament, hem vist com la voluntat de diàleg i de consens s’ha limitat amb la visió constrictiva i la interpretació reduccionista d’un Tribunal Constitucional amb criteris partidistes.

Aquesta és una de les moltes coses que hauran de canviar. CiU promou aquest esperit de diàleg per restablir els ponts de comunicació que facin possible el normal i satisfactori encaix de Catalunya amb la resta de l’Estat. Ara no es produeix tal i com demostra la sentència contra l’Estatut del Tribunal Constitucional, que retalla i lesiona greument les normes que els catalans hem refrendat a les urnes. Volem recuperar l’esperit dels pares de la Constitució que va fer possible l’entesa de les més diferents posicions democràtiques per fer viable un camí de convivència i de respecte.

Des de CiU diem clarament que estem en contra de la visió reduccionista que es vol imposar per a Catalunya. I ho abordarem des del diàleg i des de la certesa que sumant i no retallant és com s’aconsegueix fer avançar un país. El proper govern de CiU està obert a  aquets diàleg. Des d’ara tenim la ma estesa per a tothom que vulgui construir, per a tothom que vulgui avançar i per a tothom que vulgui ajudar perquè a tothom necessitem.

També a Espanya i al Constitucional els convé entendre que és temps de sumar i d’aprofitar sinèrgies en lloc de atiar enfrontaments i diferències. L’única condició que posem és la de respectar Catalunya, les persones que hi viuen i treballen, i les seves decisions.

Ara és moment de canviar actituds i de buscar apropaments en lloc d’enfrontaments i de crispació. Comptem amb tothom que vulgui construir una Catalunya millor. Tots als que hi vulguin contribuir, en seran benvinguts perquè el país ho necessita.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1523
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR