e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 d'Abril de 2009

No vull ser allò que en castellà es diu “pájaro de mal agüero”, però molt em temo que aquest anunci de canvi de govern de l’Estat ens portarà un nou retard en el finançament de Catalunya.

Totes les informacions que anem coneixent en aquestes darrers hores i en els darrers dies –tot just ben bé després de la foto Obama Zapatero, que havia ser molt important- apunten que hi haurà relleus importants al capdavant de l’executiu espanyol.

No és menor que el vicepresident Pedro Solbes abandoni la seva responsabilitat al front del ministeri d’Economia. Les raons han de ser clares i breus. La primera és el reconeixement de la seva incapacitat -i la de tot el govern- per afrontar la crisi econòmica que estem patint. Certament la negació de la crisi, el retard en adoptar determinades mesures econòmiques, fiscals i financeres no avalen gens ni mica la seva gestió.

La segona raó no és tampoc desconeguda per cap ciutadà: les seves declaracions on feia veure els seus destijos de marxar i de deixar les seves responsabilitats eren ja un clam a Madrid. Sense ganes, superat per la situació, abnegat en la impotència i en la inacció, les seves paraules anunciaven ja aquest final anunciat. Tot plegat, és una llàstima, perquè s’havia forjat una trajectòria i un prestigi que a hores d’ara no es veuen per enlloc.

Al final qui paga els plats trencats és Catalunya. Segur que hi haurà qui ja veu l’oportunitat per excusar que no es compleixi la llei i l’obligació –ara ja no només legal, sinó moral i política- de donar a Catalunya el finançament que li correspon: ni més ni menys, només el que li dóna la llei.

I aquí veurem com el govern tripartit accepta impassible les excuses que un nou equip econòmic s’ha de posar al dia de com estan les coses en matèria de finançament. En fi, que tindrem un nou govern  a Madrid i un nou retard en l’aplicació del finançament de Catalunya.

Des d’Unió Democràtica i des de CiU continuarem demanant el que ens correspon i treballant perquè el govern de l’Estat compleixi amb l’Estatut i amb Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1254
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR