e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Gener de 2010

Un globus, dos globus, tres globus...

Finalment, tot l’enrenou i malestar generat pel govern del tripartit amb el seu anunci improvisat, gens debatut, menys pensat i amb cap tipus de consens sobre la nova ordenació territorial de Catalunya en Vegueries de nova encunyació ha resultat ser un altre acte fallit, un altre globus sonda. El govern malbarata les seves escasses energies en disputes internes i en polèmiques estèrils i frustrants per a una societat que demana determinació i lideratge per afrontar la crisi, llastrada per la incapacitat política dels seus governants.  

El tripartit ha posat, però, sobre la taula la visió diferent que els seus socis tenen de Catalunya. Per no estar d’acord, ni tan sols ho estan en el model territorial que volen per a Catalunya. Especialment rellevant és el que proposa el PSC que vol traslladar a l’ordenació territorial el mateix concepte metropolità que ha imposat en el successius pressupostos de la Generalitat. És evident que, per als socialistes catalans, Catalunya acaba i comença a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. No volen saber res del reequilibri territorial i de cohesionar el país. Sols tenen en compte la seva zona d’influència electoral i especialment l’àmbit metropolità barcelonès.

Per això tornar a reviscolar sentiments enfrontats a Tarragona per qüestió de nom o de capitalitat, o esquinçar Lleida en noves divisions que poc tenen d’històriques i menys de volgudes és un despropòsit més que no porta enlloc.

Aquesta política del govern Montilla de sustentar-se en bombolles de sabó que enlluernen molt, però que no aguanten la més mínima dificultat, ni tensió, ens desprestigia tots i, el que és pitjor, desprestigia Catalunya.

El govern tripartit –que recorda el programa de televisió, un globus, dos globus, tres globus...- serveix per entretenir els infants, però amb el pas del temps només se’l recorda pel seu títol, per la seva tonada i perquè ja no existeix. Esperem que aquest any acabi després de les eleccions deixant el tripartit en només això, un record superat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1337
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR