e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Setembre de 2011

Un atac a la realitat

Després de la polèmica al voltant de l’auto del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya –per imperatiu legal de la sentència del Tribunal Suprem- sobre la política de immersió lingüística a les escoles, una cosa ha de quedar meridianament clara a tothom, ni Convergència i Unió ni el govern de la Generalitat ni Catalunya  acceptarem cap canvi en el sistema de normalització lingüística a l’escola que posi en perill el català.

També vull deixar clar que aquí el responsable no ha estat el TSJC, que no ha fet res més que acomplir una sentència del Suprem, que anava en contra de dues sentències del Constitucional –inclosa la última sobre l’Estatut. És un atemptat que ataca el cor d’un sistema educatiu de normalització lingüística que compta amb l’aval científic de la Unesco, l’aval constitucional del TC, l’aval polític de la Comissió de la Unió Europea i a més, i sobretot, té l’aval de la realitat que és viu a Catalunya. Per aquest motiu, queda clar que  la decisió del Tribunal Suprem és un atac a la realitat catalana que afecta el sistema que ha fet possible la convivència lingüística en aquest país i l’aprenentatge de les dues llengües, la catalana i la castellana.

No acceptarem de cap manera que, a partir de la falsedat que a Catalunya els alumnes no aprenen castellà ( ja que surten amb el mateix nivell que a la resta de l’Estat segons es pot constatar en tots els estudis i avaluacions), es vulgui eliminar el català com a llengua de cohesió. La llengua és el nervi d’un país i permetre el seu debilitament i afavorir la seva desaparició és permetre l’afebliment i la desaparició del mateix país, de la seva essència.

El govern sabrà defensar els interessos dels ciutadans i de la llengua i de la cultura catalana a tot arreu, però tots hem de fer sentir el nostre rebuig a una sentència que l’únic que persegueix és la uniformitat absoluta i la desaparició dels fets diferencials. No hi ha hagut mai cap problema per educar en castellà els fills de les famílies que així ho han demanat. Els curs passat es van donar vint casos i tots van ser respectats. El que no es pot pretendre és perjudicar encara més la llengua feble i secularment perseguida, la que no té el suport de l’Estat, ni del cinema, ni de les televisions privades.... La normalitat lingüística d’un país passa per conèixer la seva llengua i aquest ha estat el gran èxit de la immersió lingüística a les escoles.

Ara ens tornen a atacar, però sabrem tornar a vèncer si reaccionem amb fermesa, amb unitat i sense tacticismes. Catalunya i el català depenen avui de nosaltres com abans ho van fer dels nostres pares, avis i avantpassats. No és fàcil rebre constantment atacs contra el símbols, contra la cultura, contra l’economia i contra la llengua, però Catalunya bé es mereix l’esforç. Estic convençut que no la decebrem.
Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1058
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR