e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 d'Octubre de 2010

Tres tristos trets

És sempre interessant donar un cop d’ull als diccionaris, per una consulta o per una correcció. Ahir ho vaig fer per veure a grans trets com podria definir l’obra (quina obra?) del govern tripartit, ara que oficialment ha acabat la legislatura. Amb el mot de tret, en algunes de les seves acceptacions, en vaig tenir prou per resumir els anys de govern Montilla. El seu executiu ha actuat com si no hi veiés a tret de bufetada (ésser molt curt de vista, no veure-hi gens o gairebé gens) ja que en gairebé totes les seves accions ha errat el tret (enganyar-se en un judici, apropiació, propòsit, etc.) i en moltes altres els hi ha sortit el tret per la culata (sortir malament una cosa; ésser un fracàs).

Amb aquestos tres tristos trets distintius del tripartit en vaig tenir prou, i no vull aprofundir-ne ni caure en las provocacions de qui vol desqualificar-nos. No entraré al  draps dels insults o de les mitges veritats i moltes falsedats amb les que els partits del tripartit volen embrutar CiU amb el propòsit de destruir l’adversari

A diferència seva, des de CiU oferim i oferirem una campanya en positiu perquè a Catalunya -a més d’un govern sòlid, fort i coherent (del que ha estat orfe aquests darrers set anys)- li cal un missatge d’il·lusió en el futur. A dia d’avui només ho podem oferir des de CiU. Sabem el que volem per a Catalunya i ho podem reclamarm, perquè ni som sucursalistes d’un partit espanyol ni volem arribar al poder a qualsevol preu i amb qualsevol soci.

Si una cosa ha quedat ben blasmada en aquestes dues legislatures tripartitaries és que no ha existit un projecte comú, sinó tres visions sovint enfrontades i contradictòries per afrontar un mateix problema. La última mostra d’aquesta desunió, que no la única, l’hem vista aquest cap de setmana amb el quart cinturó. És una obra que el PSC defensa i que té l’oposició d’ERC i d’ICV. Difícilment es pot governar un país des de la contradicció i des de l’enfrontament. El balanç de tot aquest desgavell és negatiu; es digui el que és digui i des d’on es digui.

Hem de començar una nova etapa. Catalunya ho necessita i les eleccions del 28 de novembre ens donen l’oportunitat de fer-ho. El president Montilla va donar oficialment ahir el tret de sortida. CiU vol aprofitar aquesta cursa electoral per explicar el nostre projecte de país i el nostre programa, sense caure en les provocacions i sense distreure’ns amb coses que no interessen als ciutadans. Volem donar resposta a les necessitats actuals per afrontar l’atur, el creixement econòmic, la creació d’ocupació i la necessitat de generar confiança en els mercats. Amb tota humilitat però amb plena convicció, volem que els catalans coneguin les nostres propostes i estem convençuts que tots plegats retornarem la il·lusió i el lideratge a Catalunya


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1350
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR