e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Juliol de 2014

Transversalitat en la consulta i centralitat social

Vivim temps de canvi al nostre país en un moment en el qual una immensa majoria de catalans i de catalanes volem exercir el dret a decidir en la consulta del 9-N. Aquesta voluntat és un fet transversal que agrupa formacions d’ideologies diverses i diferenciades, CUP, ICV, ERC i CiU. Però aquesta transversalitat no pot marcar tota l’agenda ni ha d’impedir replantejar la interacció dels partits amb la societat, cadascun des de la seva ideologia.

La esquerra i la dreta ja ho estan fent a la seva manera, i des de Unió sabem que també hem de buscar fórmules noves per continuar sent útils a la societat. Val a dir que la nostra aposta és, com sempre, la centralitat política del país allunyada dels extremismes i sobretot de la confrontació. Creiem en el diàleg com a eina política i rebutgem la imposició, vingui d’on vingui, que no cerca  el consens i que no respecta les posicions dels altres. En la democràcia hi cabem tots els que creiem en la democràcia. Si no fos així, senzillament deixaria de ser democràcia.

Estem veient en els últims temps un augment molt important dels populismes tant a la dreta com a l’esquerra. El desencís dels ciutadans amb els partits polítics tradicionals alimenta aquests moviments que prometen paradisos  utòpics impossibles d’assolir. Val a dir que bona part d’aquest desencís ha estat culpa nostra perquè no hem sabut interpretar les necessitats de la societat i perquè massa sovint hem viscut en una bombolla impermeable a la realitat.

Per això hem de canviar el model actual i hem de ser capaços d’obrir-nos d’una manera decidida a la societat, per apropar-nos als ciutadans, per allunyar-nos de la imatge de casta que haguem pogut donar i sobretot, per complir amb més eficiència amb la raó de ser d’Unió: servir Catalunya i les persones que viuen al nostre país.

Des d’Unió volem reforçar un espai polític de centre i obrir-nos a diversos col·lectius. Ho volem fer per reforçar Unió, però també per enfortir CiU. Defensem com qui més la necessitat de la consulta, però no ens podem quedar només amb aquest objectiu. Hem de reforçar també la defensa del model de societat en el qual creiem per construir una Catalunya socialment més justa i políticament més lliure. El sistema democràtic que ha funcionat durant 30 anys ara fa aigües. Només aconseguirem regenerar-lo i recuperar el seu prestigi des de l'exemplaritat.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1136
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR