e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Gener de 2013

Tossuda rigidesa

El govern de Mariano Rajoy s’entossudeix a escanyar les finances de Catalunya en no flexibilitzar el dèficit de les comunitats autònomes en el mateix grau amb que ho ha fet Europa amb l’Estat espanyol. Aquesta política no porta enlloc. Des d’Europa tenen molt clar que aquesta flexibilització atorgada a l’economia espanyola és per beneficiar totes les administracions. A Catalunya també ho tenim molt clar i així ho reclamem des de fa mesos. El govern de l’Estat és l’únic que ignora totes les veus que volen posar seny i justícia a aquesta situació. Continua aplicant la política d’asfíxia econòmica a Catalunya  en el seu afany recentralitzador.


Aquest no és el camí. O treballem totes les administracions públiques en la mateixa direcció o no ens en sortirem. Des de CiU, demanem un canvi d’actitud radical a l’executiu del PP. Nosaltres, com sempre hem fet, seguim apostant pel diàleg i per la negociació per flexibilitzar el dèficit de les comunitats autònomes. No fer-ho suposa asfixiar les polítiques socials i posar en perill els pals de paller de l’estat del benestar com la sanitat, l’educació i els serveis socials.


Fa exactament 15 dies, el Parlament Europeu va aprovar una moció en què es demanava que es repartissin els esforços de la consolidació fiscal de totes les administracions de la UE d'una manera més justa entre les diferents administracions, d’acord als serveis que presten. Aquesta mateixa setmana també el comissari europeu Olli Rehn va obrir la porta a aquesta flexibilització.


No és just que l'any 2013 el govern hagi incrementat el seu dèficit en un 14% per l'administració general de l'Estat i, a la vegada, hagi imposat una reducció d’un 50% del dèficit per a les comunitats autònomes. Tampoc és just que el govern del PP hagi incrementat tots els impostos, (IVA, IRPF, societats...) amb un increment de recaptació de més de 40.000 milions d'euros dels quals les autonomies no en veuran ni un.
No és així, com sortirem de la crisi. Potser ja és hora que el govern del PP també comenci a assabentar-se’n.


Josep Maria Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
754
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR