e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Febrer de 2009

Tirar del carro

Davant la crisi actual s’ha vist que hi ha dues formes d’actuar. Una és la dels governs actuals –el de l’Estat presidit per Zapatero i el de la Generalitat amb Montilla al capdavant- que davant les males notícies les ignoren i fan veure que no existeixen i per tant es queden paralitzats. Semblen impotents per afrontar la realitat i només a l’últim moment, quan ja no queda un altre remei, accepten les propostes de l’oposició. I l’altra manera de reaccionar a la situació actual és que hem adoptat a Unió, a CiU, i que defensen els grups parlamentaris de la federació a Catalunya i a Madrid:  plantar cara i estudiar la millor manera de fer front a l’adversitat per tal de minimitzar les conseqüències d ela crisi i preparar-se per estar millor de cara al futur.

Ens sap greu la passivitat dels nostres governants- reitero tant la del govern de l’Estat com la del de la Generalitat. Renunciant al bon govern desestimen les propostes de l’oposició perquè no són seves. Tant de bo que les nostres iniciatives servissin per sacsejar els nostres governs i per fer que es moguessin i comencessin a posar fil a l’agulla per fer front  a la crisi. Ara, alguna cosa hem aconseguit. De moment, ens han fet cas a l’aprovar al voltant de 27.500 milions d’euros per que l’ICO faciliti la liquiditat de les petites i mitjanes empreses amb el conveni signat amb les entitats financeres espanyoles.

És un primer pas, ja ho sabem, però per això demanem que ens facin cas en altres mesures que els hem proposat. I que no ho facin a contracor i en última instància quant ja s’ha deixat perdre un temps preciós. Si ho demano, no és per caprici, ni per interès partidista, sinó per que cal l’esforç de tots per tal de superar els perills de la deflació. Cal recuperar la unitat de les forces polítiques per afrontar els problemes d’Estat, els que afecten a tots amb independencia del partit, del lloc on visquin o la llengua que parlin. Per què no recuperem l’esperit dels Pactes de la Moncloa?  Per què no donem un exemple de bon govern i de bona oposició? En positiu!

No és hora d’enganyar-se, ni de compadir-se, és l’hora dels fets. Cal que els presidents Zapatero i Montilla, i els seus governs, reaccionin i és posin a treballar en la direcció adequada. Mentre ho fan, nosaltres seguirem treballant en positiu, plantejant propostes que recuperin la confiança en els mercats, que generin ocupació i que garanteixin liquiditat a les famílies, les petites i mitjanes empreses, els autònoms i eles emprenedors. Continuarem tirant del carro. El país ho necessita, ens necessita a tots. Els país, les persones, vol que el món empresarial, el social i el polític treballin per trobar posicions comunes i més ara que venen maldades. Ho sabem i no defallirem.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1370
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR