e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Mar de 2013

Tancar portes no porta enlloc

Des del primer dia el govern de CiU ha apostat pel diàleg amb tothom per trobar el consens més ampli possible per afrontar la difícil situació que viu Catalunya: consens i diàleg per fer front a la crisi, i consens i diàleg perquè els catalans i les catalanes puguem decidir democràticament i lliurement el nostre futur. Malauradament, aquesta oferta de diàleg no és corresposta pel govern de l’Estat que no ha fet altra cosa que donar cops de porta a cada proposta que venia de Catalunya. Malgrat això no defallirem ni ens quedarem aturats. Ara com mai cal prendre decisions i buscar complicitats per sumar forces que ens ajudin a portar el país endavant i que ens permetin ajudar les persones més desafavorides.

Per això compartim la sentència europea contra algunes clàusules abusives de la llei hipotecària espanyola. Hem de lluitar per evitar que es repeteixin drames socials com els desnonaments. Per això vam ser partidaris de tramitar la Iniciativa Legislativa Popular en aquesta qüestió i per això vull expressar també la nostra solidaritat amb les persones que han estat o estan en aquest procés i manifestar el nostre compromís de construir un model social que garanteixi el dret a un habitatge digne.

També hem constatat l’escassa voluntat de la majoria de formacions polítiques catalanes de treballar per buscar solucions de manera consensuada. El model de fer política que ens ha servit durant molts anys ara ha quedat desfasat. Amb aquesta manera d’entendre la política en clau partidista no es pot avançar. Això a CiU no ens aturarà. Buscarem interlocutors de la societat civil i de la societat econòmica i empresarial del país tot i que continuarem insistint en la necessitat i la capacitat dels partits polítics de buscar solucions tots plegats. Tenim l’obligació de donar solucions i d’aportar mesures que permetin vèncer la crisi, i si no les podem trobar amb el consens dels partits polítics, les buscarem i les trobarem amb el concurs de la societat civil organitzada, de les entitats econòmiques i de qualsevol sector i àmbit del nostre país.

Davant la dificilíssima situació econòmica que patim, som conscients que no podem ser passius. Malgrat la fallida cimera del 16 de març, volem deixar palès que més que mai els objectius de CiU són lluitar contra l’atur i treballar per la recuperació econòmicam mantenir l'estat del benestar i fer una consulta dins de la legalitat per donar la veu al poble de Catalunya perquè decideixi el seu futur. Aquests tres punts són irrenunciables.

Per aquest motiu, malgrat el bloqueig actual que practica el govern espanyol envers Catalunya, creiem que cal tenir totes les vies de diàleg obertes en relació al dèficit, al pressupost, als àmbits sectorials, a l’àmbit de la consulta i als marcs legals que ens permetin dur endavant aquestes qüestions. És evident que hi ha dificultats de diàleg amb el govern de l’Estat perquè no vol escoltar.
No pot ser que la UE flexibilitzi el dèficit a l'Estat espanyol i que, en canvi, l’Estat no faci el mateix amb les comunitats autònomes. Hem de trobar vies de diàleg que ens permetin acostar posicions. Cal recordar que aquesta voluntat d’entesa sempre ha estat un tret característic de CiU, d’una força que vol ser a la centralitat de la política del país. No ens cansarem de fonamentar l’acció política en el diàleg, però veiem amb molta preocupació que la nostra oferta de diàleg no és corresposta pel govern de l'Estat.

Aquesta manca de voluntat del govern del PP és encara més preocupant en plena recessió econòmica. A més, tenim l’agreujant d’un endeutament extrem de Catalunya generat per les polítiques irresponsables dels anys del tripartit que ens han dut al col·lapse. I en aquest panorama hem de viure, a més, amb el sistema de finançament espanyol que penalitza les autonomies productives. Tractar igual a tothom és la major desigualtat i cal corregir-ho sense excuses de mal pagador.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
828
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR