e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Desembre de 2012

Sumar responsabilitats

Una vegada analitzats els resultats de les eleccions del 25-N amb la serenor que dona poder-ho mirar amb deu dies de marge, l’únic que cal fer és assumir els resultats amb responsabilitat i començar a treballar immediatament per complir el mandat del poble de Catalunya. I el que ha dit al nou Parlament és que aquesta responsabilitat ha de recaure en totes les forces polítiques. És evident que pels resultats CiU ha de tenir la capacitat de formar govern. No hi ha cap altra possibilitat, però això només podrà arribar a bon port des de la responsabilitat de tots els partits.

També a Unió Democràtica de Catalunya, com a membre de la federació de CiU, tenim la responsabilitat d’ajudar a conformar el nou govern que decideixi el president Mas en el properes setmanes. Un govern que ha de tenir clar que Catalunya va votar no només pensant en l’àmbit nacional sinó també en funció de la crisi econòmica i social.

Per aconseguir-ho, sabem que hem de parlar amb les forces que poden arribar a ser partícips d’aquesta nova acció de govern amb acords en els tres eixos que s’han d’encarar aquesta legislatura i en els que ens hem compromès amb l’electorat català: l’àmbit nacional, l’econòmic i el social.

Aquests acords, aquestes negociacions, són imprescindibles per poder oferir al país la estabilitat que necessita per als propers anys. Per tant, hem d’intentar orientar aquests contactes per complir aquests dos objectius: el de la responsabilitat que assumim per formar govern i el de garantir l’estabilitat. Aquesta possibilitat només les podem trobar amb Esquerra Republicana, amb el PSC o amb ambdues formacions alhora.

El mandat de les urnes ha estat clar: avançar en la construcció nacional i fer front a la dramàtica situació de crisi que viu la nostra societat amb un govern prou fort al Parlament per portar a terme la feina del dia a dia. I a CiU som conscients que aquesta tasca no la podrem fer tot sols. És l’hora de la corresponsabilitat i de treballar pel país deixant de costat tacticismes partidistes que en res ajudaran la societat. Aquesta és la realitat i caldrà que entre tots siguem capaços de dur endavant el mandat que ens ha donat el país.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
835
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR