e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Mar de 2009

Stanley Kubrick i Joan Saura

L’actuació del mossos d’esquadra de la darrera setmana en el desallotjament de la Universitat de Barcelona i les càrregues a diferents carrers de la capital catalana han estat objecte de diferents valoracions i crítiques. Veient les imatges per televisió es desprèn que alguna d’aquestes actuacions va ser manifestament desproporcionada. Però, tot i desagradar-me, no és això el que més em preocupa, perquè de males actuacions policials –i lamentablement de molt més greus-  n’hi hi ha i n’hi ha hagut en totes les policies de tots el països democràtics del món.

No accepto, doncs, que es critiqui ni la preparació, ni la modernitat de la policia catalana, com s’ha volgut fer des de alguns llocs. El que m’ha amoïnat ha estat l’actitud del conseller d’interior, Joan Saura, que eludeix qualsevol responsabilitat. M’ha recordat la pel·lícula ‘Camins de glòria” de Kubrick, l’excel·lent film antibel.licista del director nord-americà que sobretot denunciava els interessos personals d’alguns comandaments militars que no dubtaven d’aprofitar qualsevol ocasió o de sacrificar qualsevol cap de turc per aconseguir un guany personal, sense admetre mai responsabilitat alguna. És segur que Joan Saura ha vist aquesta pel·lícula i ara busca caps de turc, per no haver d’afrontar les seves pròpies responsabilitats.

M’ha resultat patètic escoltar les veus que des d’Iniciativa han lloat el conseller i que han criticat l’actuació dels càrrecs intermedis dels mossos. Són inconcebibles les afirmacions que exculpaven el màxim responsable dels mossos. És un menyspreu a la intel·ligència criticar la poca visibilitat de les víctimes innocents (entre elles nombrosos periodistes) i al·legar raons indefensables com la de que estaven poc identificades.

És necessari garantir que els drets dels manifestants no vulnerin els drets dels altres, però també cal que s’emprenguin mesures perquè no és tornin a passar fets semblants. No accepto en cap cas que és digui que la nostra policia és jove i que està mal preparada. No ho accepto, perquè no es veritat.

I, pel que fa al màxim responsable del Departament d’Interior, Joan Saura, i als seus correligionaris, els recomano que revisin “Camins de glòria”. Malauradament per a Catalunya, si saben exercir l’autocrítica, s’hi  poden veure ben reflectits.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1537
1
Comentaris afegits 
Ariel (Barcelona) 25-03-2009 - 08:02
A 'Camins de glria' no hi avia un eixam de fotgrafs a primera fila fent fotos al detall. Si hi haguessi estat els haurien gasejat o afusellat com als soldadets.
TORNAR