e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 d'Octubre de 2012

Sostenella e no enmendalla

Malgrat la claríssima veu que s’aixeca des de Catalunya, el govern espanyol continua entossudit en la seva política de maltractar Catalunya i els catalans. Així ho evidencien els pressupostos que el PP ha presentat per al 2013. Tot i que la llei obliga l’Estat a fer com a mínim el 18,7% de les seves inversions a Catalunya, el pressupostos del PP les han reduït al 11,9%. El govern espanyol que s’omple tant la boca de l’obligat compliment de les lleis i amenaça amb l’apocalipsi qui les qüestioni, les incompleix flagrantment, i una altra vegada ho fa contra Catalunya.

Tot plegat demostra que el govern espanyol, no és que no entengui Catalunya, sinó que no la vol entendre. Nosaltres oferim diàleg, anem a Madrid a plantejar una proposta de Catalunya al govern espanyol i la resposta és no. Sempre la resposta a una proposta és no, i sempre que s’incompleixen les lleis (ho veiem amb aquest govern però també en l’anterior socialista) es fa en contra els interessos dels catalans. Dir que ara no hi ha diners és fer trampes. No parlem de quantitats, sinó de percentatges i el 18,7% sempre és el 18,7. Per tant, si cal complir les lleis, s’ha de fer amb totes, no només amb les del govern de l’Estat. No voler entendre això, no voler entendre l’enuig de Catalunya per tants incompliments, ha portat a aquests allunyament creixent dels catalans envers Espanya

Els fets son inqüestionables: l’Estat continua maltractant Catalunya pel que fa a les seves inversions cap al nostre país. Els números així ho confirmen: per a l’any 2013, les inversions de l’Estat previstes a Catalunya estan al voltant dels 1.262 milions d’euros, un 11.9%, molt lluny del 18.7% previst a la disposició addicional tercera de l’Estatut. Per tant, una vegada més, ens maltracten. Ja l’any 2012 ho van fer amb unes inversions que no arribaven al 18.7%, i justament, l’any 2013 són un 10.7% inferiors a les d’enguany, un 11,9% del PIB, un altre cop molt lluny del 18,7%, que és l’aportació de Catalunya al PIB espanyol i molt lluny del previst a la disposició addicional tercera.

Si, com diu el PP, està disposat a reconduir la situació i a escoltar les reclamacions que un milio i mig de catalans van manifestar als carrers de Barcelona el passat 11 de Setembre, no és amb aquests flagrants incompliments com revertirà la situació. Ans al contrari: aquests pressupostos augmenten la indignació. Rajoy, com a  bon gallec, hauria de conèixer bé que allò del ‘sostenella i no enmendalla’ no porta enlloc. En toc cas, només a un punt sense retorn.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1040
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR