e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juliol de 2010

Reformes curtes de mires

No n'hi ha prou. Així de contundents ens mostrem a CiU davant la reforma laboral que ara s'està tramitant al Congrés. El seu redactat actual és clarament insuficient ja que no resol la dualitat entre els contractes molt barats i molt temporals i els contractes indefinits. Tampoc no lliga el subsidi d'atur a polítiques actives de formació. Les persones que cobren l'atur han de formar-se per poder fer una altra feina com a contrapartida dels diners que reben. I, a més, cal lligar el subsidi d'atur amb l'acceptació d'una oferta de treball. No pot ser que hi hagi gent que rebutgi una feina perquè considera que no paga la pena treballar a canvi de tres cents euros més del que li representa l'atur. I també proposem vincular sou i productivitat. Són només tres exemples per dir clarament que no aprovarem la reforma laboral tal com està redactada. Cal ser més ambiciosos per afrontar la conseqüència més dramàtica de la crisi: l'atur.

Cal ser ambiciosos per potenciar l'ocupació digna, i cal fer-ho amb rapidesa perquè la nostra societat no pot suportar més temps el que més de quatre milions de potencials treballadors no tinguin feina. Però no s'hi val aprovar qualsevol cosa per fer veure que és prenen decisions. Cal una reforma laboral útil i eficaç per crear ocupació i avui això no passa. Des de CiU hem demanat abastament una reforma profunda del mercat laboral i ho seguim fent, de la mateixa manera que continuem reclamant mesures que millorin la competitivitat de les nostres empreses. Per això creiem que cal anar més lluny i ser més ambiciosos i el govern Zapatero no ho és. No ho va ser en deixar en mans dels agents socials una reforma que era la seva responsabilitat, i no ho és ara quan ja se li esgota el temps i quan les veus exteriors exigeixen les accions i les decisions que Zapatero no va prendre.

Cal anar més enllà en la reforma laboral i en la resposta que des de Catalunya hem de donar en tots els àmbits. Des de fa anys fem propostes sobre la situació econòmica. En algunes coses, ens han fet cas encara que hagi estat a contracor. Però encara queda molt per fer. Sabem que l'economia és la principal preocupació de la societat i, per redreçar la situació, CiU treballa i ofereix propostes i solucions. Però, tot i saber-ho, tampoc podem oblidar la voluntat política que centenars de milers de catalans van demostrar als carrers de Barcelona el 10 de juliol. També en aquest terreny, estrictament polític, des de CiU volem donar una resposta a la inquietud i a la indignació que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut ha provocat.

Volem una resposta unitària, però més enllà del que s'aprovi al Parlament o de la resolució que surti al Congrés, la veritable batalla consistirà en aconseguir que es torni respectar Catalunya  a la resta de l'Estat. La sentència va trencar massa coses com per ignorar-la ara, o per deixar només en paraules la resposta que Catalunya mereix i que els catalans exigeixen. En som conscients, i per això, també en aquest àmbit -com en el de les reformes econòmiques que promou el govern- diem que no n'hi ha prou, que cal anar més enllà. Aquest és el nostre propòsit, aquest continua sent el nostre objectiu

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1200
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR