e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Juliol de 2014

A ningú no escapa que vivim una profunda crisi. Econòmica, és cert, però també institucional i social.. És una evidència que la ciutadania no creu en els partits, i val a dir que en massa ocasions els polítics ens hem guanyat a pols aquesta desconfiança que avui existeix. És un error creure que tota aquesta desafecció desapareixerà quan se superi la crisi econòmica. Hem d’entendre que la crisi no ha fet sinó accelerar un malestar que s’ha gestat al llarg dels darrers anys. En aquest context, em vull referir a les reflexions que el president del comitè de govern, Josep A. Duran i Lleida, va fer a l’escola d’estiu d’Unió del cap de setmana.

Cal que les institucions i, per tant, també els partits polítics, recuperem la cultura de la responsabilitat. És un fet que els partits tradicionals anem perdent suports. Per aquest motiu des d’Unió Democràtica de Catalunya tenim la responsabilitat de reactivar l’espai de centre amb un gran moviment que aglutini diverses sensibilitats i que aposti per la democràcia social. I no parlem de sigles: ha d’anar més enllà. Aquesta és la nostra obligació. Sabem que res no serà fàcil, però val a dir que tampoc res no ens espanta. Unió ha estat sempre present en moments de canvis i només cal recordar que l’any 31 UDC va significar un revulsiu en un país enfrontat en dos bàndols.

Cal iniciar un nou camí i fer-ho amb persones i grups de tradició política diferent però coincidents en els acords fonamentals per a Catalunya. Unió té l’obligació d’intentar estar a l’altura del que vam fer al 31, en el franquisme o a l’inici de la transició. No nomes es tracta de dir “anem a ampliar Unió”: es tracta de ser conscients que s’ha acabat un cicle. Cal una política nova basada sobretot en la concòrdia i el bé comú. Des d’Unió, estem convençuts que per superar l’actual crisi de desconfiança hem de recuperar els grans valors que ens han caracteritzat sempre i que cal fer-ho entre tots amb l’objectiu d’aconseguir per a Catalunya justícia, sentit comú, i civilitat. Per això cal que siguem capaços de constituir un gran moviment que doni resposta a les crisis actuals i que retrobi la confiança dels ciutadans que avui estan desencisats.

La societat necessita un revulsiu en l’àmbit de la política perquè vivim  un canvi d’època. El temps del políticament correcte s’ha acabat i des d’Unió estem convençuts que amb la nostra cultura de valors és possible construir una resposta per als nous temps dirigida a preservar i a millorar la nostra llibertat i benestar, a fer-la més justa, sostenible i solidària. Hem de conservar el que val la pena, però hem de transformar el que no serveix.

A més, la nostra resposta ha de ser també de diàleg, no de confrontació. Una resposta basada en la justícia social a partir de la doctrina social de l’Església, de l’economia social de mercat, de l’economia del bé comú. I també ha de ser una resposta que oxigeni la política, que augmenti la participació i la qualitat democràtica, que permeti l’obertura de les llistes i que faci que els diputats no siguin presoners dels partits, sinó del seu compromís amb els ciutadans.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1129
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR