e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 d'Octubre de 2012

Rajoy no ha de supeditar el rescat als processos electorals

Una de las circumstàncies que els mercats penalitzen més a l’economia espanyola és la falta de confiança. Ja vam veure estupefactes com el govern del PP va decidir postergar l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2012 a la celebració de les eleccions andaluses. Ara la situació no és pot repetir. Rajoy no hauria de retardar la petició del rescat fins que es facin les eleccions basques i gallegues. No hauria de passar per segon cop que el govern de l’Estat faci prevaldre els seus interessos de partit. I no ho hauria de fer perquè son actuacions d’aquesta mena les que fan perdre credibilitat i confiança en un país i en un govern.

D’altra banda, a més del procés nacional que Catalunya ha engegat perquè els catalans i catalanes així ho volen, no podem perdre de vista la realitat d’una gravíssima crisi econòmica que avui fa passar-ho molt malament a  desenes de milers de famílies catalanes. Per lluitar contra la crisi i contra l’atur, a CiU continuem reclamant la elaboració urgent d’un pla de xoc per crear llocs de treball. El 18 d’abril es va aprovar al Congrés dels Diputats una moció que tenia com a objectiu aprovar un pla de xoc per a la creació d’ocupació a curt termini. Contemplava que les actuacions haurien de dirigir-se especialment a la contractació de joves, al manteniment de l’ocupació i a la recol·locació dels treballadors majors de 45 anys. Però a dia d’avui, malauradament el més calent es a l’aigüera. Proposem donar més suport als contractes d’aprenentatge, impulsar les beques de pràctiques i dur endavant la Llei de l’emprenedor, que el PP s’ha negat a fer. El grup parlamentari de CiU a Madrid presentarà al Congrés la setmana que ve una proposició de llei per facilitar l’entrada del emprenedors al mercat laboral, perquè som conscients que les pimes i els autònoms són els principals creadors de riquesa i d’ocupació del nostre país.

Finalment, vull remarcar que els pressupostos generals de l’Estat no són la millor expressió de la voluntat del govern espanyol envers Catalunya. Ho demostra el fet de la disminució de les inversions, de l’inclompliment de les disposicions inversores que fixa l’Estatut així com determinades decisions vinculades a infraestructures econòmiques i d’impuls de l’activitat econòmica com les escasses aportacions que es fan al corredor del Mediterrani, molt per sota de les previstes per l’AVE a Galícia. Són uns pressupostos que no tenen present la realitat ni de present ni de futur ni de l’Estat espanyol ni de Catalunya. Això no fa altra cosa que incrementar el desencontre ja existent


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
860
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR