e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Juliol de 2013

Rajoy ha de donar explicacions i, sobretot, ha de governar

És evident que aquests dies el Cas Bárcenas ocupa pràcticament tota l’actualitat política. Sobre aquest tema nosaltres ja ens hem pronunciat clarament: és important que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, doni explicacions en seu parlamentària de manera contundent. És un exercici democràtic que cal fer. En tot cas, Convergència i Unió vol deixar clar que nosaltres només donaríem suport a una moció de censura que tingués en compte de manera explícita fer possible la consulta pel dret a decidir que volem per a Catalunya i per als catalans, només en aquest cas.

Però és evident que les necessitats que tenim no s’acaben ni comencen en el cas Bárcenas. CiU segueix molt preocupada per la realitat econòmica. Per això presentem una esmena a la totalitat a la llei d’emprenedoria del PP amb un text alternatiu que incideix especialment en els punts que la llei del PP no considera: el finançament de les pimes; el tractament de l’IVA caixa que en la llei del PP és ineficaç i, pel que fa als business àngels, volem elevar  el sostre de 20.000 euros que la llei del PP marca que és absolutament insuficient i ridícul si es vol que aquesta mesura tingui un mínim d’eficàcia.

També ens preocupa, i molt, el tractament que el govern espanyol dóna a l’energia. D’una banda trobem un nou increment en el rebut de la llum que perjudicarà molt les economies domèstiques i la competitivitat del país i, d’altra banda, veiem amb preocupació la inexistència d’un marc energètic i que els governs de torn facin ziga-zagues en el sector de les renovables. Tot plegat té un impacte negatiu que incrementa la indefinició en l’economia.

Aquesta manca de resposta  del govern del PP per l’economia productiva preocupa CiU perquè el govern espanyol continua sense posar el fil a l’agulla en massa qüestions que impedeixin posar uns fonaments sòlids per redreçar nostra economia i per permetre començar la recuperació econòmica que tant necessita la nostra societat .

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
747
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR