e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Maig de 2009

Avui es fa a Madrid, al Congrés dels Diputats, la continuació del debat de política general, l’anomenat “debate sobre el estado de la nación”, amb la presentació, defensa, i posterior votació, de les diferents resolucions que els grups parlamentaris portaran al debat en defensa dels seus interessos.

Queda clar i vagi per endavant que CiU serà fidel al discurs que va fer en el propi debat la setmana passada on vam posar de relleu la incapacitat del govern de l’Estat de fer front a la crisi econòmica, i personalment Rodríguez Zapatero entronat en la seva gran capacitat de prestidigitador, amb sorpreses tretes del barret.

Us he de confessar que em va sorprendre molt que Rodríguez Zapatero admetés la poca o nul·la eficàcia de les mesures presentades i aprovades pel govern per lluitar contra la crisi. La tossudesa en l’actitud del govern de no admetre, fa més d’un any, el procés de desacceleració, de no aplicar les mesures que li han estat proposades, de no voler mullar-se a fons pels emprenedors, pels autònoms, per la petita i mitjana empresa, pels qui generen riquesa i ocupació. Certament ha estat un girar l’esquena a tot el món productiu i emprenedor. Mereix que se’n deixi constància.  

Des de CiU seguirem defensant -malgrat que ens quedem sols en les paraules i en els vots- el suport a l’economia productiva, la defensa del finançament que per llei li correspon a Catalunya, el traspàs de rodalies (un traspàs ben fet!), el de l’aeroport, l’exigència del corredor mediterrani, l’eliminació de l’impost de successions i donacions......., en fi, tot allò que interessa a Catalunya i als catalans.

Tornarem a veure avui, un cop més, com els 25 diputats del socialistes catalans voten en contra de propostes que defensen i que interessen a Catalunya. Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

En la percepció ciutadana però, ha quedat, també, un altre import que s’ha tret del barret de les sorpreses el president del govern: els ajuts al sector de l’automoció. A banda de posar-se a casa dels altres, també ha deixat insatisfets al propi sector econòmic concret en l’àmbit de l’automòbil. Fixeu-vos en el detall que el govern de l’Estat treu aquesta mesura, sense haver parlat amb ningú!

Esperem que ben aviat s’acabi el fons i el contingut d’aquest barret de les sorpreses de Rodríguez Zapatero, i així potser deixarà de perjudicar Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1326
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR