e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Setembre de 2012

Quan arriba setembre

Desprès d’un agost en el qual el debat polític a Catalunya s’ha centrat en si es participa o no en la manifestació de la Diada Nacional, reprenem el curs amb un mes que, a banda de l’Onze de Setembre, ens retorna la realitat de la crisi econòmica amb milers i milers de persones sense feina, amb la inquietud de moltes més que tenen por de perdre-la, amb el neguit dels empresaris que no tenen crèdit i amb els problemes de tantes i tantes famílies que viuen l’angoixa real i constant de fer mans i mànigues per arribar a final de mes.

Pel que fa a la manifestació de la Diada, el president de la Generalitat va ser clar amb la seva crida a la mobilització en defensa del Pacte Fiscal. Amb aquesta voluntat des d’Unió també ens hi afegim. Apostem per sumar.

És evident que cal canviar les regles del joc que han portat a aquesta situació injusta i deslleial d’asfíxia econòmica que avui pateix Catalunya. El Pacte Fiscal n’és la resposta. És el nostre compromís i aquesta serà la nostra lluita per donar a Catalunya la capacitat econòmica que avui se li nega. Per aquest motiu animem la gent a que surti i participi, d’acord amb la crida del president de la Generalitat, en defensa del Pacte Fiscal.  Ara, és indubtable que la gent sortirà al carrer per diversos motius –no només per aquest- i cal respectar-ho. Tothom pot pensar el que consideri oportú, però tinc la certesa que el sentiment d’insatisfacció amb la situació actual creix cada vegada més a Catalunya.

El mes d’agost també ens ha deixat altre noticies transcendents com la constitució finalment de l’anomenat ‘banc dolent’, que CiU ha estat reivindicant des de fa quatre anys. Ara a CiU esperem que el govern de l’Estat adopti els mecanismes necessaris perquè flueixi el crèdit a les famílies i a les empreses, especialment a les PIMES i als autònoms.

En tot cas el nostre compromís serà vetllar al Congrés perquè es garanteixi que la reforma del sistema financer no suposi un perjudici. Prou pateixen els ciutadans les conseqüències de la crisi -la darrera l’increment de l’IVA- com perquè se li imposin noves càrregues per la mala praxi dels gestors d’algunes entitats.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1207
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR