e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Febrer de 2010

Avui el grup parlamentari de CiU defensarà una proposició no de llei al Congrés dels Diputats que insta el govern a eliminar la pujada de dos punts de l’IVA el proper mes de juliol. No és una proposta contra l’executiu de Rodríguez Zapatero, sinó a favor del sentit comú.

És evident que no és apujant els impostos a tothom com sortirem abans de la crisi, ans al contrari. Apujar l’IVA suposa desincentivar el consum familiar perquè hi haurà menys diners a gastar; xoca amb les anàlisis fetes pels organismes econòmics internacionals -com per exemple l’OCDE, entre altres- per fer front a la crisi; i suposa exactament fer el contrari del que s’hauria de fer i que ja ha donat alguns resultats esperançadors en els països que apliquen des del primer moment les propostes de rigor econòmic que CiU reclama.

En qualsevol cas, ara que des de el PSC s’aixequen veus que exigeixen un grup propi dels socialistes catalans al Congrés, avui serà un bon dia per comprovar la seva voluntat real. És clar que els diputats del PSC a Madrid hauran de decidir avui si aposten per una veu diferenciada i analítica que vetlli pel bé del país o si segueixen a ulls clucs les directrius de Zapatero i del PSOE.

Nosaltres busquem una estratègia de suport fiscal per a la societat perquè no hagi de patir una major pressió d’impostos en una situació delicada. Estem convençuts que és el que cal fer, una mesura que funcionarà perquè ja ho ha demostrat en altres indrets.

Zapatero fa la política tan castellana de “sostenella y no enmendalla”, que sempre és molt més greu que equivocar-se i rectificar quan es reconeix l’error. En qualsevol cas, l’errada de Zapatero encara és corregible si els diputats del PSC demostren realment la voluntat de tenir una veu pròpia i diferenciada dels seus correligionaris del PSOE.

Sabrem ben aviat si el PSC és de debò un partit diferenciat i no un apèndix més d’aquest PSOE més IVA que ara patim. Serà avui mateix quan podrem començar a intuir la possibilitat d’un PSC amb personalitat i veu pròpia o bé comprovarem si hem assistit una vegada més a la recurrent cançó dels socialistes catalans de reclamar grup propi a Madrid quan s’apropen les eleccions, per desprès deixar dormir aquesta reivindicació el són dels justos durant tota la legislatura. Això sí sense portar mai la contraria al que diu, fa i decideix el PSOE, l’únic referent real dels 25 parlamentaris socialistes que Catalunya va escollir per ser representada a Madrid. I la ministra Chacón continua desapareguda com a diputada catalana en la defensa de Catalunya. Algú sap on és? Pregunteu al PSOE i us ho diran!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1330
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR