e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Mar de 2012

Primer pagar

Una cosa tenim clara a Convergència i Unió: si el govern del PP vol el nostre suport als pressupostos de l’Estat, el primer que ha de fer és reconèixer els deutes amb Catalunya d’exercicis anteriors. Si l’Estat no reconeix en els seus pressupostos els 759 milions d’euros de la liquidació del 2008 o els 219 del 2009 no podrem votar a favor del seus números ni del sostre de despesa que plantegi.

La relació entre les administracions s’ha de basar en el respecte, la confiança i la lleialtat, i val a dir que el govern de l’Estat no ha complert cap d’aquests tres requisits envers Catalunya. A més d’aquesta condició ineludible de pagar el que es deu, també haurem de veure com acaba la proposta de flexibilització del límit de dèficit imposat pel govern de l’Estat i que perjudica les autonomies. Per dir-ho clar i ras: la distribució d’aquesta flexibilització no és justa ni equitativa, ja que dóna clarament avantatge al marge de maniobra que pot tenir el govern estatal enfront de l’encotillament que fixa per a la resta d’administracions. No té sentit relaxar el límit de dèficit molt més per a l'Estat que per a les comunitats autònomes, malgrat ser les que assumeixen els serveis de sanitat, educació, política social, i en el cas de Catalunya, de policia i de presons, entre d'altres.

Des de Convergència i Unió no podem compartir aquesta actitud del PP, tot i reconèixer que per primera vegada en molts anys el govern de l'Estat és conscient que el dèficit de les comunitats no pot ser ignorat per part seva, com feia el govern socialista. Per aquest motiu, celebrem que s'autoritzin línies de crèdit via ICO per a les comunitats però, discrepem que en l'ajust del dèficit es tracti de forma diferent l'Estat que les autonomies.

Caldrà esperar a veure el projecte estatal de pressupostos per saber finalment el tractament que rebrem en matèria d’ingressos i de despeses per part de l’administració general de l’Estat, però ho reitero: hi ha una condició sine quanon: o bé els pressupostos inclouen el reconeixement del deutes a la Disposició Addicional Tercera (els 759 milions de la liquidació del 2008 i els 219 del 2009) o no podrem votar positivament ni els pressupostos de l’Estat ni el sostre de despesa. Un cop deixat això ben clar, ara és el PP el que té la paraula.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1264
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR