e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Novembre de 2013

Si alguna cosa ha de ser inherent a qualsevol acció política és que ha d’estar al servei dels ciutadans. Així ho entenem des de Unió i així ho vam remarcar en la nostra recent jornada ideològica en la quan vam defensàr la plena validesa de l’economia social de mercat com a instrument per cercar el benestar de la societat. Però, és clar que no n’hi ha prou amb una declaració d’intencions quan s’ha de governar. Per poder-ho fer amb garanties cal, entre altres coses, disposar de pressupostos, i això és el que estem fent des de la Generalitat.

Per diversos motius, aquests pressupostos no són els que voldríem. En primer lloc a Catalunya patim un infrafinançament estructural. Són molts els incompliments amb el nostre país reiterats i continus en el temps per part de tots els governs espanyols. També cal incidir en la contínua i reiterada deslleialtat constant del govern central en les relacions econòmiques i pressupostaries amb el de la Generalitat. Òbviament, tampoc ajuda el context actual de crisi econòmica i, per acabar-ho d’adobar, no podem ni oblidar ni ignorar la pèssima gestió dels governs del tripartit que van devastar les finances catalanes i que van elevar el deute fins a límits insuportables que avui paguem .

Malgrat tot i amb la dificultat de l’objectiu de dèficit d’un 1%, els pressupostos del govern de la Generalitat vetllen per preservar les línies mestres de l’estat del benestar. No ho fan amb les dotacions que voldríem, però mantenim i mantindrem les estructures bàsiques de la nostra societat que tant ens han costat aconseguir en educació, sanitat, seguretat pública o benestar social.

No tothom pot dir el mateix. Aquests dies hem vist com el PP ha aprofitat la seva majoria absoluta per dinamitar el Pacte de Toledo amb una reforma de pensions injusta i arbitrària que perjudicarà i empobrirà els nostres pensionistes.

No són acceptables ni les maneres ni el fons d’aquesta reforma perquè ataquen un segment de la nostra societat que ja no té marge de reacció i que ja ha patit en massa ocasions els perversos efectes de la crisi.

Fer una reforma de pensions sense buscar el mínim consens amb la resta de partits polítics i amb els interlocutors socials demostra una evident falta de respecte envers tots els pensionistes. No és atacant i aprimant les pensions com s’aconsegueix una societat més justa i més cohesionada. Per això, també en aquest terreny el PP hauria de reflexionar i preguntar-se perquè també en aquest àmbit es troba sol i sense cap suport Potser hauria d’entendre que quan tothom defensa el contrari els que s’equivoquen, una vegada més, són ells.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
718
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR