e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 d'Abril de 2012

Pressupostos amb falsedats i sense credibilitat

Els pressupostos generals de l’Estat que el govern del PP ha presentat per al 2012 són decebedors. No són creïbles i sí discriminatoris amb Catalunya ja que és fals que l’Estat no degui res a Catalunya.

Amb aquestes premisses no donem suport a aquests pressupostos i per això Convergència i Unió n’ha presentat una esmena a la totalitat. Els comptes públics tampoc no són creïbles perquè preveuen un creixement d’ingressos en una situació de decreixement econòmic. A més, no serveixen per a la reactivació econòmica. I no aporten res més que austeritat, aplicada amb criteris que no compartim. El gruix d’aquesta austeritat es dirigeix a disminuir les transferències a les comunitats autònomes i, en canvi, passen de puntetes a l’hora de reduir l’organigrama de l’Estat

Tampoc són millors en matèria de competitivitat i d’ajudar a la reactivació econòmica. Són també discriminatoris amb les comunitats autònomes en general i amb Catalunya en particular. Europa tracta el govern de Rajoy d’una manera per facilitar que assoleixi els objectius de reducció del dèficit i el govern de Rajoy no tracta de la mateixa manera les autonomies. El que Europa concedeix a l’Estat, l’Estat és incapaç de concedir-ho a les comunitats autònomes.

Finalment, les afirmacions del ministre d’Hisenda i Administracions Públiques que diu que l’Estat no deu res a Catalunya és la cirereta d’aquest pastís de despropòsits. Aquesta afirmació, per dir-ho clar i ras, és falsa. L’Estat sí que deu a Catalunya 759 milions d’euros, com a mínim, a banda dels altres convenis que existeixen entre la Generalitat i l’Estat que tampoc ha liquidat. Deu a Catalunya 759 milions i no hi ha cap partida en els pressupostos que prevegin cap pagament d’aquests milions, ni tan sols cap declaració de principis.

Una vegada més, l’Estat maltracta Catalunya i els catalans. Aquesta situació va acompanyada de l’anunci d’un ajustament de 10.000 milions en Educació i Sanitat, que no és més que fum per acontentar els mercats i la UE. CiU presenta una esmena a la totalitat contra aquests pressupostos per intentar arreglar aquest desgavell en la seva tramitació parlamentària. Lluny de prendre una actitud valenta, el govern del PP només ha traslladat les responsabilitats d’austeritat a les comunitats autònomes; ha reduït les partides destinades a promoure la reactivació econòmica; ven fum quan parla de reduir en 10.000 milions la despesa en sanitat i educació, i segueix incomplint, negant i mentint davant el deute concret i indiscutible de l’Estat amb Catalunya i els catalans. Són motius més que suficients per oposar-nos-hi amb tota rotunditat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1596
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR