e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Juny de 2013

PP, la passivitat com a resposta

Els divuit mesos que Rajoy porta al capdavant del govern espanyol s’han caracteritzat per fer de la passivitat el seu ‘modus operandi’. Ho hem vist en l’economia, però també més recentment amb la llei Wert que ha evidenciat que Rajoy està més còmode si no s’enfronta a un problema. I no ha estat per manca de temps, perquè n’ha tingut, i també oportunitats a dojo per fer-ho, però, com deia, la passivitat és inherent al president i al seu govern. L’executiu del PP des que ha arribat al govern defuig enfrontar-se als problemes reals, aplicant fil per randa la dita que el temps ho cura tot. Això és fals i, a més, irresponsable en els temps actuals.

Quedar-se passiu no és el que la societat reclama. I és exactament el que ha fet Mariano Rajoy en aquest any i mig: amb el català, amb la qüestió catalana i amb tot el que fa referència a l’àmbit econòmic. Més enllà d’acomplir els deures que Europa imposa, no es pot governar creient que el pas del temps portarà la solució a l’absència de creixement econòmic i a la maca d’ocupació. Des de CiU hem denunciat -i ho continuarem fent- que cal emprendre mesures, i ja no tenim més temps per perdre.

Cal garantir també que hi hagi liquiditat. És necessari aprovar instruments que garanteixin crèdit al teixit productiu, molt especialment a les microempreses i als autònoms. L’informe de l’OIT -que ahir es va fer públic- ja reconeix que la liquiditat no arriba a les pimes i ho reconeix com un problema. No tenim prou amb escoltar que les nostres propostes són molt interessants i que ja les estudiaran. Sembla mentida que encara no hagin entès que el que fem és defensar l’economia productiva. I mentrestant el PP s’hi oposa i demostra un alt grau d’insensibilitat cap al món empresarial, l’únic que ens pot retornar al camí del creixement i de recuperació econòmica.

Malauradament el govern del PP no és més que el reflex dels seus integrants: està ben farcit de membres dels alts cossos de l’administració de l'Estat, però del tot  insensibles al món productiu. I amb aquest esperit d’alt funcionariat i de passivitat enfront els problemes tot esperant que es resolguin sols, no hem d’esperar res de bo. Aquest és el balanç de l’actitud i del comportament del govern del PP en aquest darrer any i mig: passivitat, sordesa i uns resultats tan pobres com esfereïdors.

L’informe de l’OIT marca l’Estat espanyol com un dels països on l’amenaça d’esclat social és més greu juntament amb Xipre, la República Txeca, Grècia, Itàlia i Eslovènia. També ens alerta del creixement de l’atur de llarga durada i la reducció de les classes mitjanes. El PP i el seu govern no tenen excusa: han d’afrontar aquesta situació. S’imposa el pacte d’Estat emparat pel diàleg i la negociació. No tenim temps per perdre el temps.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
828
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR