e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Novembre de 2009

PP i tripartit, tots contra CiU

Aquest cap de setmana hem assistit a un empatx de PP. Aquest partit de les espanyes va triar Barcelona per intentar fer veure que són un partit “alternatiu”. Sentien la necessitat de dir que tenen líder i que són l’alternativa a l’actual govern socialista de Madrid. Certament, cal una alternativa al govern actual. El desori, la desorientació, la incapacitat, el fer maldestre i la nul·la capacitat d’escoltar fan que l’Estat sigui a la cua de les previsions de la recuperació econòmica de tot el món. És també digne de menció la gran capacitat de passivitat del govern, que veu com se’n va tot en orri, sense cap mostra de preocupació del president del govern, ni del seu equip.

A Catalunya hem assistit, doncs, a la representació d’un partit amb la necessitat de dir que existeix, d’intentar demostrar que tenen un lideratge i, a més, que presumeix de poder triar parella de ball. No és poc: venen a Catalunya i diuen que estan disposats a fer un pacte a la basca amb els socialistes. De fet, ja ho sabíem! Ja ho sabia, fins i tot, en Josep Pla....ja fa temps.

El cert és que fins i tot aquesta part els ha sortit malament. Poc temps ha faltat als socialistes catalans (que són el mateix que els d’allà), per tancar-los la porta als morros. Per a què ha servit, doncs, l’escenificació a Barcelona de qui teòricament és el principal partit de l’oposició? Sincerament, de ben poca cosa. Només cal veure que alguns dels principals “barons” del propi PP han preferit exhibir-se fent curses amb un Ferrari, i passar el dia amb la família, abans que assistir al que havia de ser el gran acte del partit.

Així les coses, em faig aquest reflexió: ¿pot el PP representar els interessos de Catalunya, i defensar-los, quan hi ha encara dos recursos presentats contra part de l’essència del nostre país? El recursos contra el propi Estatut de Catalunya i contra la llei d’Educació són dues lloses pesades que, ara per ara, no es poden treure del damunt per guanyar credibilitat al nostre país. El greu del cas és que potser tampoc volen fer-ho.

Finalment, un últim apunt: els del PP han deixat ben clar que volen foragitar CiU del possible govern de Catalunya. No volen que CiU tingui responsabilitats de govern en el futur. Ja són uns més contra la federació. Fins ara eren tres contra un –el tripartit contra CiU-, ara, s’hi suma el PP, també contra CIU.

Alguna cosa deu estar fent be CiU quan tothom la vol dinamitar, i tothom s’hi declara enemic.... que es posin a la cua! Nosaltres, en prenem bona nota...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1052
1
Comentaris afegits 
Joan (Eixample) 17-11-2009 - 16:46
No est tant clar si CIU est contra del PP. Tothom parla malament d'ells per b que s'hi ha pactat no fa gaire...
TORNAR