e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 d'Abril de 2014

Si alguna cosa demostra tot el que està passant a Catalunya, tot el que la societat catalana reclama, és que el model de les autonomies està acabat. És una evidència que saben tant el PP com el PSOE. A l'estat espanyol avui ningú no ho posa en dubte.

Davant d’aquest fet, tant el PP com el PSOE perceben que han de fer alguna cosa. S’han de moure. En aquest sentit cal dir que el debat de dimarts passat al Congrés no va ser innocu. Ha quedat obsolet el pacte constitucional que després, per voluntat del PP i del PSOE, va derivar en la màxima del cafè per a tothom. Ja no serveix. Si realment els dos principals partits volen arreglar la situació, el que ara cal és buscar i fer un pacte que permeti i tingui com a objectiu traslladar a l'opinió pública i materialitzar una altra reforma que no vagi  per aquest camí.

En tot cas, qualsevol reforma que es faci només serà acceptable si es consulta al poble de Catalunya. Aquest és el camí que ens hem marcat. Correspon als catalans i les catalanes que el decideixin. Unió no es mourà d'aquí. Hi ha una gran majoria social a favor de la consulta i no canviarem full de ruta. Per això afirmem que la consulta és irrenunciable.

De la resta, es pot parlar de tot. Sempre ho hem manifestat. Ho han dit una i una altra vegada el president Mas i Duran i Lleida. Estem disposats a dialogar, sempre ho hem estat. Tenim dret a fer el referèndum i no el canviem per res. És el nostre compromís i és la voluntat d’una gran majoria del poble de Catalunya.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
797
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR