e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Juny de 2014

A ningú no hauria d’estranyar que Convergència i Unió hagi optat per l’abstenció davant el projecte de llei orgànica que fa efectiva l’abdicació del rei. Els temps han canviat i, a diferència del que va succeir durant la transició, els dos grans partits espanyols, PP i PSOE, ens han exclòs de la història d’Espanya. I volem subratllar que, a més, tanquen la porta a l'aspiració de Catalunya de fer la consulta pactada i emparada en la legalitat mentre ens demanen que hauríem d'estar en una nova transició

D’aquesta exclusió, només cal recordar el recurs del PP al Tribunal Constitucional contra l’Estatut de Catalunya, la reforma de l’article 135 de la Constitució sense comptar amb CiU, o molts altres exemples que els darrers anys ens han deixat i que han alimentat la profunda desafecció amb què avui es percep l’Estat des de Catalunya.

Tampoc no ajuda que, a més d’ignorar-nos, se’ns acusi de fer política petita, i que ho facin els que per interessos partidistes van recórrer l’Estatut aprovat per la majoria dels ciutadans de Catalunya o els que afirmen sense immutar-se que abans prefereixen que una empresa sigui alemanya que catalana. Això sí que és ser curt de mires, això sí que és fer política amb minúscules.

També vull remarcar que aquesta abstenció no té res a veure amb l’hereu de la Corona ni amb la monarquia. El que sí que demanem al futur rei es que des del primer dia impulsi la regeneració política i la possibilitat que els catalans puguem decidir el nostre futur. Desitgem que el nou rei mostri des del primer moment sensibilitat cap als anhels de la gran majoria de catalans i de catalanes.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1327
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR