e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Juliol de 2014

Portes obertes al PSC en el Pacte pel Dret a Decidir

Aquest cap de setmana els socialistes espanyols i els catalans han escollit respectivament els seus líders. En primer lloc, des d’Unió Democràtica de Catalunya volem felicitar Miquel Iceta i Pedro Sánchez per la seva elecció al capdavant del PSC i del PSOE, respectivament.

En els cas del socialistes catalans, ens dona una certa esperança recordar que Iceta ha manifestat en reiterades ocasions la seva voluntat a favor que es pugui fer la consulta, malgrat haver matisat que li agradaria que la pregunta fos una altra. En tot cas, demanem al nou líder dels socialistes catalans que faci tot el que estigui al seu abast perquè el PSC s'incorpori al Pacte Nacional pel Dret a Decidir que presideix Joan Rigol. És un pacte nacional en el qual hi conflueixen entitats, associacions, partits polítics i institucions a favor del dret a decidir. Ens agradaria que s’hi incorporés el PSC. A Unió sempre hem defensat que en el Pacte pel Dret a Decidir ningú és sobrer, i naturalment tampoc el PSC.

També volem que Pedro Sánchez conegui la nostra opinió sobre la consulta i que respecti la voluntat majoritària de Catalunya de fer-la. No pot ignorar que  un 80% de catalans i de catalanes s'han expressat i s'han manifestat a favor d’exercir el seu dret a decidir. Encarar el que anomenen problema català sense conèixer la voluntat dels catalans i de les catalanes no té cap sentit ni portarà enlloc.

Per aquest motiu celebrem l’anunci d’una propera reunió entre Mas i Rajoy.  A Unió sempre hem defensat la necessitat de diàleg perquè estem convençuts que és el principal instrument d'un sistema democràtic. I recalquem que al final qui ha de tenir l’última paraula són tots els ciutadans i totes les ciutadanes que han de poder expressar la seva voluntat a les urnes.  Per això, demanem que aquesta reunió entre Mas i Rajoy aplani el camí cap a la consulta. Mitjançant una votació podrem conèixer amb tota precisió la voluntat del poble de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1091
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR