e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 d'Octubre de 2011

Un dels motius de la desafecció política que patim el trobem en que molts polítics no són creïbles perquè han enganyat molt durant molt de temps. La història en va plena de promeses incompletes i d’explicacions de dubtosa credibilitat per guanyar vots. Des dels 800.000 llocs de treball que va prometre Felipe González l’any 1982 o l’afirmació de Zapatero que donaria suport a l’Estatut que aprovés el Parlament, passant per la confessió d’Aznar que parlava català en la intimitat, o les dues línies d’investigació que preconitzava el PP després dels salvatges atemptats d’Al Qaeda a Madrid. Són alguns exemples. Durant els períodes preelectorals s’han dit molts disbarats i han estat moltes les promeses realitzades, malgrat saber que mai s’acomplirien.

No és aquest l’estil de CiU. Ara, en un període econòmicament tant convuls, encara menys. El nostre programa està fonamentat en parlar clar i no enganyar. Ja veiem que hi ha molta gent que no parla, o no parla clar com el PP. A l’altre extrem d’aquest mutisme irresponsable de qui governarà trobem els qui parlen molt i que, a més, enganyen. A CiU ens proposem fer propostes a l’abast, possibles, viables i necessàries per al nostre país.
 
En aquest realisme, possibilista però ambiciós, volem incidir en el  pacte fiscal com a instrument per a reduir el dèficit estructural permanent de Catalunya amb Espanya i com a eina bàsica de recuperació econòmica. Però si el pacte fiscal és important per a la recuperació econòmica, hi ha una preocupació prioritària per la creació d’ocupació. Serà la línia mestra de la nostra actuació en la propera legislatura. Si no prioritzem l’ocupació i no aconseguim afavorir la creació de nous llocs de treball, no reduirem el dèficit i no anirem enlloc. Per aconseguir-ho, des de CiU contemplem subvencionar, que no subsidiar, la creació de llocs de treball, la reinserció, a través de polítiques actives, l’ajut als innovadors i als emprenedors, facilitar el dia a dia dels autònoms...

Evidentment, no puc explicar aquí tot el programa electoral de CiU en matèria econòmica i les nostres propostes per a la recuperació del país. El que sí que puc fer és assegurar que no hi ha res que no puguem acomplir. Probablement qui esperi promeses miraculoses i receptes infal·libles i immediates quedarà decebut. Qui, en canvi, busqui solucions per entre tots treballar per sortir del pou econòmic en el que ens trobem, trobarà una resposta raonada a les seves inquietuds en les propostes de CiU.

Els enganys reiterats dels uns i dels altres i una manera de fer política limitada només a l’egoisme dels interessos partidistes ha allunyat la política de la societat. Ja va sent hora que tornem el protagonisme als ciutadans des del sentit comú, l’esforç, la perseverança i sacrifici i sobretot el creure que si tots volem podrem aconseguir les fites que ens proposem. Aquesta es l’única manera de CiU d’entendre la política. Sinceritat, pragmatisme i ambició per defensar amb més eficàcia els interessos de tots els catalans són els instruments que utilitzarà CiU per retornar Catalunya al lloc que es mereix. Aquesta és la nostra proposta.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1106
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR