e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Febrer de 2011

En el segle de la comunicació global i sense fronteres és incomprensible que a València no és pugui veure TV3. El govern del president Francisco Camps ha portat el seu setge a Acció Cultural del País Valencià a l’extrem que aquesta s’ha vist obligada a tancar els repetidors de TV3, perquè no pot fer front a la multa que la Generalitat Valenciana els imposa per portar el senyal de la televisió catalana al País Valencià.

Per molt que es vulguin escudar en excuses tècniques, burocràtiques o legalistes -totes agafades amb paper de fumar i sense cap consistència lògica-, la realitat és que els sectors blaveros volen eliminar qualsevol parentesc i lligam amb la llengua catalana. Obliden que l’important no és com li diguem a la llengua, -si valencià o català- sinó que amb ella catalans i valencians ens hi entenem, per molt que alguns diguin tot el contrari.

Des de Convergència i Unió defensem que cal introduir una mica de seny en aquest disbarat i tenir una relació recíproca. Volem que les televisions de les dues comunitats es puguin veure en tot el seu territori: que TV3 es vegi al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. La pluralitat no ens espanta. Al contrari estem convençuts que ens enriqueix i, per això, volem fer veure al govern de Francisco Camps els avantatges, sobretot i fonamentalment per al conjunt de la societat, de gaudir d’un altre canal en la mateixa llengua. Aquesta reciprocitat que hem entès sempre com a positiva des de Catalunya ha estat mal vista pels governs valencians fonamentalment del PP (sense oblidar que al PSOE hi ha un sector blavero important). Nosaltres creiem que paga la pena solucionar les discrepàncies per oferir als ciutadans la oferta més amplia possible en la llengua comuna com a instrument per enfortir-la.

Deia Voltaire a un adversari polític: “mai estaré d’acord amb les seves idees, però donaria la meva vida perquè pugui continuar defensant-les”. A CiU som del mateix parer. I encara més quan el que ens uneix és al mateix temps el que alguns volen que sigui el que ens separa: la llengua. Per això donem suport a la Iniciativa Legislativa Popular que s’ha presentat al Congrés dels Diputats per solucionar el conflicte. Des de CiU ja hem dit al govern de l’Estat que no pot oposar-se a una ILP que té al darrere centenars de milers de signatures (moltíssimes més que les preceptives) i que promou la televisió sense fronteres. Serem bel·ligerants en la defensa de la seva tramitació. València i Catalunya es mereixen poder veure sense censures absurdes les televisions de les seves respectives comunitats. Enriquir i enfortir la llengua comuna bé s’ho val.


 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1535
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR