e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Febrer de 2011

Pensions sostenibles

Avui els sindicats i la patronal ratifiquen l’acord en matèria de pensions al qual finalment han arribat amb el govern de l’Estat. Paga la pena remarcar que és un acord fonamental per mantenir el nostre sistema de pensions i perquè es puguin continuar pagant en el futur. L’acord assolit i l’entorn en el que s’ha produït amb una esperança de vida afortunadament molt més elevada que quan es van fixar les primeres condicions del nostre sistema de pensions, ens fan arribar a la conclusió que és molt positiu i que servirà per generar confiança en el nostre model social.

Gràcies al vot particular que ha introduït CiU, la proposta final és flexible. Contempla moltes excepcions a la jubilació als 67 anys i la flexibilitat aconseguida la permet als 65.en molts casos. Passa una cosa semblant amb l’ampliació del temps de cotització que, finalment gràcies als sindicats, ha quedat fixat en 38 anys i mig. Cal remarcar que les persones amb més de cinquanta anys no estan afectades, i que les més joves tindran temps per adaptar-se a la nova realitat, i una possibilitat de fer-ho serà incentivar els plans de pensions.

Vull destacar també el paper cabdal dels sindicats en aquest acord. Gràcies a ells, els joves – els més afectats per aquesta reforma- podran comptabilitzar com a anys cotitzats els que hagin treballat en pràctiques, consolidant d’aquesta manera aquestes feines. Una altra aportació que des de CiU volem subratllar -ja que també la reclamàvem- és que els pares i les mares que han dedicat el temps a cuidar els seus fills podran comptabilitzar aquest temps com a període cotitzat a la seguretat social.

Ara, haurem de conèixer més a fons la lletra petita de l’acord per poder fer una valoració més precisa i exhaustiva del seu contingut. Durant la tramitació parlamentària, incorporarem les correccions que calguin o que creguem necessàries. Però, de entrada, ens felicitem per aquesta reforma, indispensable per a la viabilitat futura del sistema de pensions. És un acord, que encara que arribi tard, és molt positiu per a la societat i per generar confiança en el futur comú.

Vull recordar finalment que el Pacte de Toledo, promogut per CiU per evitar l’ús polític de les pensions, ha estat de nou un marc de gran utilitat per afrontar negociacions i acords en una matèria tan sensible com és la pensió merescuda després de tota una vida de treball.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1465
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR