e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Juny de 2009

Aquests dies de campanya electoral trobem molta gent, homes i dones que manifesten el seu desinterès per Europa, pel que significa, pel que pot comportar per al nostre futur, fins i tot com a país, en fi, per tot allò que representa el que ara està en el carrer, en els diaris escrits, el les televisions, en els diaris digitals. Sense cap ànim de contradir els pensaments dels nostres conciutadans, sí que vull fer una reflexió sobre aquest sentit d’avui de la ciutadania que ens envolta, a Catalunya i a l’Estat espanyol, d’aquest “passar” d’Europa i d’anar a votar.

El primer que he de fer és admetre la nostra incapacitat per mobilitzar la gent, de motivar-la perquè hi hagi una preocupació sobre qui pot guanyar les eleccions el 7 de juny, i de les conseqüències que pot tenir un resultat o un altre. No és un mal de pocs, sinó de tots els partits polítics que participem en aquests comicis, i en definitiva també de tota la ciutadania, (i no vull traspassar la responsabilitat als ciutadans, ben al contrari, ho afirmo en un sentit d’una profunda preocupació).

La resposta a aquesta situació és: “jo no aniré a votar el proper dia 7”, ...”no penso votar per les eleccions a  Europa”, ... “passo d’anar a votar diumenge...”
Poden ser, òbviament, comportaments i actituds respectables, és clar que sí, però em crec en el dret i en el deure de fer una crida a la participació electoral, aprofitant aquesta plataforma digital.

Cal ser conscients del què ens juguem diumenge en aquestes eleccions. No és un “...no passarà res perquè jo no hi vagi...” Sí que hi passarà. A més, si no estàs d’acord amb el que passa a Catalunya, a l’Estat espanyol, a Europa... has de reaccionar! La passivitat no solucionarà els teus problemes! Ben al contrari, potser els agreujarà! Cal, doncs, una actitud valenta, decidida, compromesa -no amb un partit- amb la pròpia societat i amb nosaltres mateixos, amb les nostres famílies, amb els nostres fills i amb el seu futur. Al final, qui governi a Europa, ens governarà a nosaltres, a tots. i decidirà per nosaltres.

Per què hem de deixar que algú a qui nosaltres no hem elegit, o qui no hem fet confiança perquè governi, decideixi per nosaltres? Deixaries que algú manés a casa teva, sense decidir-ho?

Som Europa, i hem de decidir per Europa, per nosaltres. Només tenim una oportunitat cada cinc anys. Cal aprofitar-la, i si no ho fem se n’aprofitaran

 Ps.- És evident que si, a més, votes per CiU..., millor i gràcies!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1365
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR