e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Febrer de 2011

Oberts a tot menys a apujar impostos

Hi ha poques coses que siguin immutables però, avui, n’hi ha una que el govern de CiU no farà i és apujar els impostos. Unió Democràtica, i CiU, som absolutament contraris a fer pagar més impostos als ciutadans de Catalunya. No podem resoldre la insuficiència financera amb una nova injustícia econòmica amb els catalans, que ja són els ciutadans que paguen més impostos de tot l’Estat. A Catalunya ja paguem més IRPF, no rebem serveis i fonts que reben altres comunitats. Ja veiem com ens han anat collant amb una pressió fiscal que no es demana als ciutadans d’altres indrets com perquè ara, a més a més, tornem a apujar impostos.

Per malament que estigui la situació financera, no serà amb una injustícia que mirarem de millorar-la. Hi ha altres vies i sobretot hi ha d’haver una certa solidaritat per part de l’Estat. Fins ara només s’ha preocupat de recaptar tant com ha pogut dels catalans sense tenir en compte el desequilibri manifest i públic de les balances fiscals.

No acceptem, doncs, la proposta de la vicepresidenta econòmica d’apujar impostos. No és la solució, sinó l’increment del problema. Voldríem que des del govern de l’Estat es fessin propostes constructives en lloc de posar obstacles i més obstacles al teixit econòmic i financer català. El govern de la Generalitat ja ha presentat un pla de reducció de despeses molt rigorós i dur que comporta grans sacrificis, i no veiem que des de l’administració de l’Estat es faci el mateix. Cal recordar que, malgrat haver transferit moltes competències, hi ha moltes estructures dins de l’administració de l’Estat que no han desaparegut, tot i que la seva continuïtat no té cap sentit ni utilitat.

Finalment, vull manifestar que la darrera prova d’aquesta voluntat intervencionista de l’Estat en l’economia catalana la trobem en la futura normativa que vol aprovar que exigeix a les caixes d’estalvis uns requisits que fan perillar la seva continuïtat. El govern espanyol, instigat pel Banc d’Espanya, planteja canviar les regles de joc de les caixes i els imposa uns nous deures amb l’excusa de la intranquil·litat dels mercats exteriors. Des de CiU ens hi oposem. Si s’exigeix a les caixes més recursos propis, això implica  menys possibilitats de crèdit per a les famílies, per als particulars, per a les petites i mitjanes empreses i per als autònoms. Dificulta encara més, doncs, la liquiditat que ha de tenir el mercat. Per això, no volem un canvi de legislació. Reclamem que és doni a les caixes el temps que s’havia previst –cinc anys- per dur a terme les reformes que va marcar la llei de l’any passat.

Tot plegat fa més difícil avançar cap a la recuperació. No és posant pals a les rodes com aconseguirem superar la crisi amb l’eficàcia i rapidesa necessària. El govern de l’Estat ha de fugir d’una vegada de demagògies i de provocacions que des de massa sectors espanyols tenen per objectiu Catalunya i la seva economia.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1459
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR