e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Setembre de 2010

Per una vegada estic d’acord amb el president Montilla. Tampoc vull quatre anys més d’embolics per a Catalunya com els que han provocat la descohesió, les contradiccions i els interessos partidistes del tripartit. Si la dita recorda que “nunca segundas partes fueron buenas”, el segon tripartit ho ha corroborat.

A aquest missatge del president de la Generalitat a la Festa de la Rosa dels socialistes d’aquest cap de setmana s’hi afegien un reguitzell de contradiccions. El primer secretari dels socialistes catalans ha remenat les golfes d’anteriors campanyes i torna a utilitzar el missatge de la por per a les eleccions del 28 de novembre. Vol atemorir la ciutadania i assegura que CiU és la més independentista de totes les formacions polítiques que es presenten, però afirma  alhora que la federació vol un govern del PP i donar suport a Mariano Rajoy. Sembla mentida que pugui manifestar en públic aquestes contradiccions (independentisme i suport al PP al mateix temps) i quedar-se tan ample.

El que el president Montilla no diu -i entenc que no ho faci- és que si és president, malgrat no haver guanyat les eleccions, és gràcies als vots dels independentistes. El primer secretari dels socialistes no recorda -també comprenc que no ho faci- que ni seria ni serà president de la Generalitat sense els independentistes d’ERC.

També va oblidar dir a la Festa de la Rosa que qui ha retallat les polítiques socials, com mai s’ha vist en aquest país, han estat els governs socialistes; el que ell presideix a Catalunya i el que encapçala el seu company de míting, el president José Luis Rodríguez Zapatero.

El recurs a la crida a la por que fan els socialistes no ens ha de sorprendre. No és la primera vegada. Ho van fer amb la campanya que presentava el PP com dòberman l’any 96 i ho van repetir amb els ‘si tu no hi vas, ells tornen’. Ara volen recuperar el missatge per posar la por al cos dels catalans. És l’únic que queda quan no hi ha propostes, ni projecte, ni il·lusió, ni una tasca útil de govern per presentar a la societat.

Els quatre anys del president Montilla es poden resumir molt millor pel que no s’ha fet. No s’han emprat polítiques efectives per afrontar la crisi i el resultat és una bossa d’aturats disparada, una competitivitat ensorrada i una desafecció consolidada. El president tampoc no vol recordar, i no m’estranya que vulgui oblidar-ho, que ha estat sota el seu govern i el de Zapatero quan la relació entre Catalunya i Espanya ha arribat a mínims històrics i a una desconfiança que costarà remuntar.

És el perill de presidir aventures sense propostes ni projecte. No es pot governar sense rumb i sense saber a quin port  es vol arribar. El resultat és la deriva i la desmoralització i, a més, amb una crida a la por com a consigna. No és això el que Catalunya necessita ara, el que convencerà els catalans. Cal canviar les actituds passades des de la il·lusió, el treball, l’esforç i la confiança. Cal que Catalunya recuperí el seu esperit emprenedor i oblidi la paràlisi del tripartit. Cal un govern fort, seriós, cohesionat i amb les mans lliures per pilotar el país i dur-lo a bon port. Això, amb l’ajut i l’esforç de tots, només CIU ho pot garantir.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1429
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR