e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Juliol de 2013

‘En temps de torbació, no fem mudança’. La frase de Sant Ignasi amaga una gran dosi de seny, que a Catalunya coneixem bé. Estem vivint temps convulsos per la crisi econòmica i de gran transcendència política pel camí cap a la transició Nacional. Per això, ahir, en la reunió de la permanent d’Unió Democràtica, es va abordar el debat obert pel consell nacional de CDC i va decidir unànimement la continuïtat de Josep A. Duran i Lleida a la secretaria general de CiU. Els motius són evitar un procés d’inestabilitat en el si de la federació de CiU i la plena sintonia existent entre Duran i  Mas, malgrat que hi ha qui vol posar pals a les rodes en aquesta relació.

Si ara Duran i Lleida deixés el seu càrrec de secretari general de CiU, s’obriria un procés d’inestabilitat que Unió no vol de cap manera, Estem convençuts que no seria bo ni per a Unió, ni per a CiU ni per a la política de Catalunya pel que representa la nostra federació com a element central del catalanisme polític.

En uns moments de gran complexitat política en els quals el nostre país es troba en una cruïlla que ha de canviar el seu futur, introduir elements de desestabilització no seria positiu per a ningú, i sobretot, estem convençuts que seria perjudicial per Catalunya.

També volem constatar, tal com ha fet reiteradament el president Mas, la bona sintonia existent entre ell mateix i Duran i Lleida. Hi ha un projecte polític compartit que diu sí de manera inequívoca a dur endavant el dret a decidir de tots els catalans i catalanes. No hi ha ni esquerdes ni dubtes. La posició de CDC i d’UDC és exactament la mateixa i els dos socis de la federació treballen conjuntament per aconseguir dur a terme aquest dret a decidir.

També compartim plenament l’acord d’estabilitat parlamentaria firmat amb ERC, com ho fem en el treball de cercar el màxim consens polític per avançar en aquest dret a decidir.

El que ningú hauria de pretendre és voler fer callar les veus que parlen amb claredat davant els problemes plantejats. Per això calen persones com Duran i Lleida que diuen les coses pel seu nom i que han demostrat durant la seva trajectòria una manifesta capacitat per al diàleg, fins i tot en les circumstàncies més adverses.  

Finalment, vull contestar les persones que volen veure algunes diferències entre UDC i el seu president del comitè de govern. Duran i Unió no són coses diferents, perquè no tindria cap sentit un partit que va per un costat i un president del comitè de govern que va per un altre. Unió i Duran van en la mateixa direcció. Cal que tots siguem capaços de sumar. Aquest és el mandat que ens va donar el poble de Catalunya i aquest és el mandat que des d’Unió defensarem en tot moment.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
814
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR