e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 d'Abril de 2011

Davant la situació financera que el tripartit ha deixat a Catalunya, al govern central no se li ha acudit res més que dir que els catalans hem de pagar més, tot i que rebem menys. Cal dir-ho fort i clar: el govern de la Generalitat no està disposat a apujar els impostos, perquè no es collant més els catalans i Catalunya com sortirem de la crisi. És necessari començar a dir les coses pel seu nom i assenyalar a qui no ha fet els deures i a qui ha malbaratat els recursos.

Els membres del tripartit -que ara demanen al govern de la Generalitat que no abaixi el impost de successions- són el mateixos que van imposar el cèntim sanitari sobre la benzina (els catalans paguem més que la resta de ciutadans de l’Estat quan anem a omplir el dipòsit del cotxe); els que van apujar l‘impost de transmissions patrimonials, (als catalans ens surt més car que a la resta de l’Estat); els que van augmentar el IRPF per damunt de la mitjana espanyola i els que van deixar l’impost de successions molt per damunt de la mitjana estatal. El resultat real de totes aquestes apujades fiscals ha estat que els catalans paguem més que la resta de ciutadans de l’Estat i, a més a més, tenim un dèficit superior a la resta per la mala gestió del tripartit. Per aquest motiu dir que la solució per Catalunya és apujar impostos, és -a més d’una presa de pel- una injustícia més contra els catalans.

No serà aquest govern el que ho faci. El nostre compromís és reduir el dèficit públic al 1,1% el 2013. Passar del 3,9% actual que ha deixat el tripartit al 1,1 que se’ns demana en un any és impossible, i encara més quan el govern de l’Estat no acompleix les obligacions adquirides amb Catalunya i ignora el que marca l’Estatut, que aquest mateix govern del PSOE va signar. Que aquell model de finançament no era bo per a Catalunya ja ho vam denunciar en el seu moment. Malgrat que els socis del tripartit afirmessin pel tort i pel dret que era el millor finançament mai aconseguit pel nostre país, un “acord estratosfèric”, el temps s’ha encarregat de deixar a cadascú al seu lloc. El que sí és estratosfèric és el deute que el tripartit ha deixat com a herència.

Dir que el govern de CiU es feliç amb les retallades es un absurd, un engany, dels socialistes. No hi ha cap govern del món que sigui feliç retallant. Altra cosa és racionalitzar la despesa i prioritzar els que és més urgent i necessari. Només es retallaran les despeses supèrflues, no pas el que sigui essencial per a la gent. I si parlem de retallades, qui les ha fetes és el tripartit, incomplint la llei de dependència i no pagant les ajudes familiars.

CiU i el seu govern intentaran sanejar la situació i les finances. Però una cosa ha de quedar molt clara: no permetrem que la contenció de la despesa s’aconsegueixi collant més els catalans, maltractant encara més les economies familiars de casa nostra, molt més ofegades que les de la resta de l’Estat. Diem no al que se’ns proposa des de Madrid amb un PSC que no aixeca la veu. Ofegant l’economia de cadascun dels catalans no vencerem la crisi. I com que aquesta no és la solució, CiU vol dir amb tota rotunditat que no està disposada a apujar els impostos, i no ho farem. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1353
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR