e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Novembre de 2013

Ningú no pot ignorar que les persones que viuen al nostre país passen per difícultats. La crisi econòmica ha portat la incertesa i a vegades el drama d’afrontar el dia a dia, i són moltes les famílies que han vist com passaven en un tres i no res d’un confortable benestar als llindars de la pobresa quan tots els seus membres s’han quedat sense feina.

Aquest empobriment general de la societat –i en especial de les classes mitjanes- té com a conseqüència el risc de fractura social per causes socioeconòmiques. Des d’Unió defensem, com sempre, l’ús de l’economia social de mercat com a instrument per cercar el bé comú.

I precisament en una conjuntura en la qual la família juga un rol encara mes fonamental en la cohesió social, ja que sense la seva intervenció els efectes de la crisi podrien ser més devastadors.

També defensem l’economia productiva. Al nostre país això passa per donar suport i facilitar eines eficaces als emprenedors. És per això que proposem constantment al Congrés del Diputats que s’agilitzin i entomin mesures que facilitin la feina dels treballadors autònoms, dels petits i mitjans empresaris. Són els emprenedors els que seran capaços de generar riquesa i, per tant, de crear ocupació. Es fa necessari, doncs, que el seu esforç rebi el suport social i de les institucions.  

A Espanya han imperat dos models d’economia: l’especulativa, que ens ha dut on som ara, i la del subsidi, que serveix per tenir captiva una borsa de vots, però que no soluciona els problemes estructurals de la zona on s’aplica. Totes dues han fracassat. Per tant, la millor alternativa és l’economia productiva. Aquesta evidència, que hem defensat sempre des d’Unió, continua sent qüestionada per altres formacions de l’Estat i que es limiten a aplicar amb comptagotes les mesures que defensem i impulsem des de CiU.

Ho reitero: per lluitar contra la crisi la millor recepta és generar ocupació i això només ho podran fer els emprenedors que tenim, molt i molt bons, i que avui encara se senten ofegats per les dificultats que els imposen l’Administració i algunes lleis. El nostre compromís es manté i és ferm amb l’economia productiva i no defallirem en aquest objectiu. El bé comú així ho exigeix.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
749
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR