e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 d'Abril de 2012

Manuel Carrasco i Formiguera, in memoriam

Ahir, dilluns 9 d’abril, es van acomplir 74 anys de l’assassinat de Manuel Carrasco i Fomiguera a mans d’un escamot franquista. Manuel Carrasco representa el compromís màxim en la defensa d’uns valors i d’unes creences que van fer que fos perseguit pels dos bandols durant la tràgica guerra civil espanyola. Els franquistes el van afusellar per ser defensor de la República i de Catalunya. Per ser cristià compromès va ser perseguit pels anarquistes a Catalunya, fet que el va obligar a deixar el país davant les constants amenaces de mort que va rebre.

Malgrat viure uns temps tant convulsos i tant perillosos, Manuel Carrasco va optar per la via més difícil, la de la conseqüència i la de la defensa dels valors en els quals creia, malgrat que això li costés finalment la vida. No va ser un temerari. Senzillament va ser una persona honesta, valerosa i coherent, i en aquells temps això era una heroïcitat. Ningú no li pot discutir a Carrasco i Formiguera que va ser un heroi, i com heroi i màrtir va morir.

Unió Democràtica de Catalunya no oblidarà mai el seu exemple. Va defensar Catalunya fins al seu ultim alè, i fins al seu últim alè va proclamar la seva creença religiosa. Les seves últimes paraules just abans de ser afusellat així ho evidencien: “Jesús, Jesús. Visca Catalunya Lliure”.

Cal tenir molt coratge, molt valor i una gran convicció en les creences personals per, en el darrer instant de la vida, recordar amb orgull els motors que t’han guiat en tot moment. Carrasco ho va fer amb les seves últimes paraules reafirmant el seu compromís amb el cristianisme i amb Catalunya.

A Unió Democràtica de Catalunya continuem creient en aquests valors de l’humanisme cristià com a instruments per defensar el nostre país i mantenim viu el llegat que ens va deixar Manuel Carrasco amb l’esperança de ser dignes successors de qui va dedicar i donar la seva vida en defensa del seu país i de la seva fe.

Manuel Carrasco i Formiguera va ser assassinat tot just fa 74 anys. El seu record perdura. I aquest matí, Unió de Joves li fa el seu tradicional homenatge al cementiri de Montjuïc.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1575
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR