e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Juliol de 2013

Manifesta hostilitat del PP contra Catalunya

Lluny de voler reconduir la situació i d’obrir portes al diàleg, val a dir que el PP demostra cada dia i amb cada fet la seva manifesta hostilitat contra Catalunya.

No és una única actuació, sinó una globalització de la seva voluntat descarada de recentralització. És el retorn de l’esperit de la LOAPA de la mà del PP, amb l’agreujant que aquest esperit el vol estendre a tots els sectors i a tots els àmbits.

No és cap exageració. Ho veiem amb la llei Wert, amb la de reforma Local, amb l’anunci que si les comunitats autònomes no paguen a trenta dies l’Estat no els transferirà recursos econòmics, oblidant que és el principal morós amb les autonomies. Però n’hi ha més: la llei d’unitat de mercat que, de fet, no és més que una ley de unidad nacional que l’únic que busca és la uniformitat i també la reforma de la llei orgànica del poder judicial que afectarà els jutjats comarcals.

Són molts fronts els que el PP utilitza per atacar Catalunya i el seu autogovern. És evident que té una majoria política per fer-ho com a resultat de les darreres eleccions generals. Però també ho és que, amb aquesta voluntat recentralitzadora, ignora la voluntat del nostre país i viu d’esquena al que reclama la ciutadania. El PP no ha tingut voluntat ni capacitat d’adaptar-se a l’evolució de la societat i això s’ha traduït en aquesta falta d’empatia que la seva voluntat recentralitzadora fa augmentar cada dia que passa.

És tan gran la seva manca de visió i d’amplitud de mires que més d’hora que tard els acabarà passant factura. No es pot governar d’esquena contra tot un poble, ni fer de l’hostilitat l’únic instrument de resposta als anhels d’una societat.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
907
1
Comentaris afegits 
Salvador (Gracia) 09-07-2013 - 11:11
Crec que ara per ara no podem dir que pp no tingui companys ideolgics a Catalunya. Penso que vost vol portar el discurs al camp del victimisme. Vost sap molt b que Duran i LLeida est fent mes mal a Catalunya que el PP de Madrid.
TORNAR