e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Novembre de 2012

Mal govern el que rescata bancs i oblida les persones

A ningú se li  que la duríssima crisi econòmica que patim fa trontollar tots els sectors de la nostra economia, prò a vegades sembla que tant el PP com el PSOE s’hagin dedicat només a combatre la crisi macroeconòmica oblidant que els receptors principals de l’acció de govern han de ser les persones.


No hi ha dret que es rescati els bancs en lloc de rescatar les persones dels problemes derivats de les conseqüències de la crisi. Les últimes tragèdies viscudes pels desnonaments aarakaldo la setmana pasada, i arjassot i Granada fa només unes setmanes, han encès totes les alarmes i ara PP i PSOE busquen a correcuita alguna solució. Arribaran tard, i encara bo si arriben a algun acord.


Pel que fa als desnonaments, ja fa molt temps que CiU en parla al Congrés. Avui el nostre Gup presentarà al Congrés un canvi en la llei concursal que persegueix que les persones puguin fer el mateix que les empreses. Quan una empresa no pot pagar els seus creditors, fa un concurs i paga una mica a cadascú. En canvi, no és just que quan una persona no pot pagar una hipoteca li prenguin el pis i, a més, continuï tenint el deute.


Si s’hagués actuat quan CiU va alertar d’aquesta injustícia,probablement s’haurient evitar situacions dramàtiques. Per això, tornem a insistir que cal reformar la llei concursal perquè també s'hi puguin acollir les persones físiques. Ara volem anar més enllà. Per això proposem canviar la llei hipotecària i acabar amb l’abús que fa la banca en aquests casos exigint un 29 per cent d’interessos quan es tracta de situacions d’execució d’hipoteques.


Tot plegat és una vergonya i una immoralitat que des de CiU ja fa molts mesos que denunciem. El govern del PP, però també el PSOE, haurien d’entendre d’una vegada que és profundament injust, insolidari i inhumà dedicar tots els esforços a rescatar els bancs i oblidar el rescat de les persones que tan durament pateixen els efectes de la crisi econòmica. No és aquesta la societat que des d’Unió i des de la federació defensem.


Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
847
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR