e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Juliol de 2010

Dissabte em manifestaré contra la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut. Us convido a participar-hi. Vull que sigui un èxit rotund i que milers i milers de catalans mostrin als carrers de Barcelona el seu enuig i la seva indignació. És legítim i necessari fer sentir la nostra veu, però la manifestació, per àmplia que sigui, no és més que una protesta efímera.

Per aquest motiu, per donar continuïtat a la nostra resposta al TC, hem de continuar treballant per restituir plenament l’Estatut a l’endemà. Només des del treball, des de la fermesa i des de la convicció en la defensa del nostre país podrem revertir la situació.

És evident que no han respectat Catalunya ni el Constitucional amb la seva sentència, ni el PP amb el seu recurs, ni el PSOE amb la seva indiferència en no valorar el que s’ha retallat a l’Estatut. No han respectat Catalunya i tampoc el que els catalans vam decidir a les urnes. Tampoc la dirigent del PSC i ministra del govern Zapatero, Carmen Chacón, defensa el que Catalunya va aprovar en referèndum. Afirma que accepta la sentència i fa servir una excusa per no manifestar-se amb el president de la Generalitat. Fa el que li diu el PSOE.

També és evident que Catalunya ha perdut força i capacitat d’influència en aquests set anys de tripartit. Les actituds a vegades prepotents, irresponsables i senzillament poca soltes d’alguns polítics del tripartit han malbaratat el prestigi que Catalunya s’havia guanyat durant dècades. Hem passat de ser l’exemple per a tothom a la riota de la majoria a causa dels exabruptes i de les excentricitats dels actuals governants catalans.

Ara toca revertir la situació. Podem fer-ho i ho tornarem a fer. Ho vam fer des del 12 de setembre del 1714, i ho vam tornar fer des de la desfeta de la guerra civil. No tenim més que el nostre treball, la  nostra convicció i el amor pel nostre país, tres armes que han estat suficients en el passat i que ara continuaran sent eficaces. En aquells anys dramàtics, Catalunya no va desaparèixer, sinó que es va enfortir i va guanyar credibilitat i autogovern.

Ara tornem a estar en un moment difícil. No el volíem, però entre els uns i els altres en l’han portat. L’hem de superar, l’hem de vèncer i per això l’únic que no pot instal·lar-se entre nosaltres és el desànim i el pessimisme. Si creiem en el nostre país, si creiem en l’esperit català, si ens sabem patriotes tornarem a vèncer, tornarem a fer gran Catalunya i tornarem a ser respectats arreu.

Per això, la veritable resposta contra la sentència de l’Estatut no es pot quedar el proper dia 10 als carrers de Barcelona, sinó que la demostrarem a partit de l’11 quan la voluntat de treballar per Catalunya es manifesti a tots el racons i àmbits del nostre país. Amb el esforç del dia a dia, aconseguirem recuperar el que ara ens han pres. La victòria tornarà a ser de tots els catalans.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1251
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR