e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Desembre de 2013

Llum al rebut de la llum

Just ara, per Nadal, quan les llums il·luminen amb més intensitat els carrers dels nostres pobles i ciutats, el PP ha decidit tornar-nos a deixar a les fosques tant en les explicacions que proporciona com en la gestió que fa en tot el relacionat amb la tarifa elèctrica.

Per aquest motiu hem demanat les compareixences urgents del ministre d’Indústria, Jose Manuel Soria, i del president de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència, José Maria Marín, perquè expliquin els darrers i caòtics esdeveniments sobre la tarifa de la llum a partir de l’1 de gener.

Des de CiU sempre hem defensat que els consumidors tenen dret a rebre amb transparència i claredat la informació sobre el que paguen en el rebut de l’electricitat, deixant de banda la demagògia i uns conceptes enrevessats que fan inintel·ligible els rebuts que paguem els ciutadans.

Per això ara exigim que s’expliqui la configuració dels preus que entraran en vigència el pròxim dia 1 de gener, com s’ha desenvolupat la darrera subhasta de la llum i perquè no s’ha validat. De la mateixa manera volem saber si la Comissió Nacional del Mercat de la Competència ha actuat amb independència i si hi ha hagut pressions o ingerències del govern en la pressa de decisions.

És inadmissible la generació d’inseguretat, d’indefensió i de contradiccions que s’han viscut en el moment de fixar la nova tarifa de la llum. És inadmissible, esperpèntic  i ha deixat en ridícul el govern d’Espanya i el funcionament de les institucions de l’Estat encarregades de vetllar de la bona praxi en aquest àmbit.

S’han aixecat massa interrogants. Calen explicacions i és necessari un pacte d’estat, que sempre ha defensat CiU, per dur endavant la reforma energètica.

Encara que no sigui la primera vegada, fer el ridícul -com ha fet el govern del PP- mai és bo ni per al prestigi, ni per a la confiança. Ha d’explicar-se i, sobretot, ha d’actuar d’una vegada perquè no es tornin a repetir les situacions d’aquests darrers dies.

En tot cas, acabo aquest article desitjant-los bon Nadal i que 2014 sigui un any que puguem recordar perquè les coses vagin millor.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
814
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR