e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Juny de 2013

Lleials al pacte i als principis

Des d’Unió Democràtica de Catalunya no hem fet altra cosa, des de la formació del nou govern de la Generalitat, que reivindicar i donar suport al pacte d’estabilitat parlamentària i de lluitar pel màxim acompliment del programa electoral de CiU. Així ho estem fent des de el primer dia i ho continuarem fent.

Aquest compromís adquirit no vol dir estar també d’acord en tot allò que no s’ha pactat o no s’ha negociat d’antuvi. Si alguna cosa ha caracteritzat Unió Democràtica des de la seva fundació és la de tenir màxima lleialtat en els seus compromisos, però també la de tenir veu pròpia i insubornable en tot allò que ens diferència i identifica.

No pot ser d’una altra manera si volem ser fidels al mandat que hem rebut dels catalans i catalanes que ens han fet confiança. És una veu pròpia que ens fa buscar la centralitat en la política catalana. No creiem que sigui bo per a la societat la possibilitat de perdre-la. I per això ens preocupa l’enquesta publicada aquesta darrera setmana en la qual s’evidencia una centrifugació de votants de CiU cap a ERC i sobretot –una quarta part- cap a l’abstenció.

No ens serveix la tesi que si la suma sobiranista segueix tenint el mateix suport el resultat final és bo per al país. Fugir de la centralitat no és bo per al nostre país. A més, no hem d’obviar que els resultats d’aquesta enquesta revelen que el tripartit tornaria a sumar, i ja sabem a on van dur el país. Per qui no se’n recordi, cal fer memòria i assenyalar que la gran precarietat i dificultat econòmica que avui pateix Catalunya és fruit en bona mesura de la pèssima gestió del tripartit. Per això la possibilitat que torni no crec que sigui cap bona notícia, tot i reconèixer que la situació actual d’aquestes formacions no fa gens viable aquest acord.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
828
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR