e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 d'Octubre de 2009

Ha costat, però finalment el tripartit ha signat l’acord per constituir una ponència de reforma de la llei electoral. El que des de CiU vam proposar abans de l’estiu ho han signat a la tardor els partits que conformen el govern, però és una bona notícia. Només representa un punt de sortida i les diferències entre les formacions polítiques catalanes són molt importants en aquest tema, però és una necessitat de país. Aconseguir una llei electoral més justa ens ajudarà a tenir els ciutadans millor representats i a  aconseguir un país amb més cohesió.

 

No serà fàcil principalment perquè els mateixos socis del tripartit mantenen posicions contraposades. És una mostra més de les distàncies insalvables entre els socis del govern català que tenen com a únic nexe d’unió i de cohesió el manteniment del poder. Si ja va quedar palès l’abisme que separa PSC i Esquerra de Iniciativa en matèria d’educació, no serà menor la diferència que quedarà en evidència en la llei electoral. Les seves postures són tan distants com irreconciliables, però malgrat això mantenen les aliances per salvaguardar les quotes de poder que s’han trirepartit.

 

És necessari que tots fem un esforç per donar a Catalunya una llei electoral que serveixi tant a les ciutats com al món rural, tant a les zones més desenvolupades com a les que necessiten un cop de mà suplementari perquè no és quedin enrederides. No és fàcil acontentar tothom, però cal ser just amb tothom i no engrandir les diferències.

 

Una llei que permeti una millor representativitat de la societat catalana aproparà la política als ciutadans. Si ho aconseguim, tindrem un element que ens ajudi a combatre la desafecció de la ciutadania envers la política. Només per aquest motiu ens hi juguem molt, tots, polítics i ciutadans.

 

Si la societat s’allunya tant i tant de la classe política que la representa, el perill que la democràcia emmalalteixi i s’afebleixi pot esdevenir una realitat. No vull això per al meu país. El vull fort, amb empenta i vigorós. Per això, és important la llei electoral. És cert que, per si sola,  la llei no ho arreglarà tot, però ajudarà a fer-ho.

 

Per aquest motiu, des de CiU impulsem aquesta reforma i per això volem que s’hi sumi tothom. Necessitem una llei de país que oblidi els interessos particulars de cada partit. Així ho entenem, així ho hem proposat i així ho defensarem. Catalunya i els catalans s’ho mereixen.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1566
1
Comentaris afegits 
Miquel (Calella) 13-10-2009 - 19:14
Així doncs, ¿des de CiU donareu suport a la llei electoral que proposarà Reagrupament en la següent legislatura, basada en llistes obertes i districtes petits? Aquesta és la millor manera d'acostar els diputats als electors. Digue'm que sí, Pelegrí.
TORNAR