e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Juny de 2011

Els ajuntaments catalans ja treballen des de dissabte, amb l’excepció de Girona i Barcelona -el primer cas amb una certa justificació perquè només va d’un vot i perquè qui presenta recurs, ERC, no tindrà representació municipal si no prospera el seu recurs, i més incomprensible el presentat a la capital catalana pel PP. Ara ha arribat el moment d’actuar per dur el país endavant, també des de la política municipal.

Molt s’ha parlat dels pactes: que si CiU ho ha fet amb el PP -cert en alguns casos- o si ho ha fet amb el PSC -també cert en d’altres-, o si ho hem fet amb altres formacions polítiques -i també és veritat. Els representants electes de CiU han pactat amb qui han considerat millor per al seu municipi, amb la única excepció de PxC. Vam dir que amb la formació xenòfoba no pactaríem -ni activament ni passivament-, i així ho hem fet.

Hem vetllat per les necessitats locals. Qui millor coneix la realitat de cada territori és la gent que hi viu i hi treballa dia a dia. Amb el principi de respectar la llista més votada com a norma general, la federació ha tingut prou flexibilitat i prou seny com per acceptar l’opinió majoritària dels votants. Els electors ho demanen i nosaltres sabem del que parlem perquè, tot i guanyar eleccions al Parlament, durant dues legislatures el tripartit ens ha fet fora del govern de Catalunya. Per això, no hem obstaculitzat governs municipals del PSC, del PP o d’ICV. Ens alguns llocs no ha estat possible l’acord, perquè a vegades en els municipis les diferències personals tenen molt de pes.

Ara, CiU no ha buscat pactes per cercar l’eliminació de l’adversari tal com va fer el tripartit en els darrers set anys. Lluny de revenges i de passar comptes, el que ens interessa per damunt de tot és treballar pel bé del país i treure’l del pou on l’han ficat la mala gestió i el malbaratament de les finances dels governs tripartits. La crisi ens ha perjudicat molt i ha estat global, però no seriem a la situació límit actual si s’hagués fet una millor gestió publica i si, sobretot, s’hagués tingut més cura dels diners de tots.

Ara toquen temps de vaques magres. Cal, doncs, prioritzar les necessitats. Des de dissabte, ho comencem a fer a la majoria dels ajuntaments catalans i aquesta setmana ho haurem d’aconseguir també al Parlament amb l’aprovació -espero que s’imposi el seny al disbarat- d’uns pressupostos obligadament restrictius per fer front al deute i al dèficit que ha deixat el govern Montilla.

A aquestes alçades ja ningú pot creure que CiU vulgui carregar-se prestacions socials, o retallar el benestar. Volem fer possible la supervivència de l’estat del benestar, que el tripartit gairebé ha fet entrar en fallida. Ningú no es pot creure el missatge pueril del PSC que diu que els dolents són els altres i que ells ho han fet tot bé. És clar, que no miren la llista d’aturats que han deixat d’herència.

Però, és complicat demanar responsabilitat a qui ha perdut el rumb i a qui navega sense capità amb el vaixell fent aigua per tot arreu. Francament, espero que el PSC sàpiga trobar una sortida al naufragi que ell mateix s’ha provocat. Potser hauria d’entendre que anar contra la opció majoritària d’un país mai ha estat una bona solució. Fer-ho dues vegades és abocar-se directament al desastre, exactament el punt en que ara es troba el PSC. Que tinguin sort, però que deixin el país de banda en les seves lluites internes. Si volen seguir enganyats, que segueixin creient que l’enemic el tenen fora. Però haurien de recordar que qui els ha fet fora d’arreu han estat els ciutadans, que són en democràcia qui donen i treuen raons.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1000
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR