e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Novembre de 2012

Els resultats de les eleccions de diumenge tenen una primera lectura inqüestionable perquè les urnes han dit que CiU no pot fer sola el camí cap el dret a decidir i el governar el dia a dia de Catalunya. Ara toca a altres forces polítiques assumir la seva responsabilitat en la governabilitat del país. Malgrat la dificultat que ens podem trobar de sortida, Catalunya necessita més que mai un govern fort i un Parlament estable, i CiU no ho pot fer sola perquè aquest ha estat el mandat de les urnes. Si els partits polítics no som capaços d’arribar a acords que permetin aquesta fortalesa i estabilitat, el país no podrà anar endavant. És l’hora de la responsabilitat de les altres forces polítiques perquè treure un determinat resultat també obliga a assumir certes responsabilitats.


Les urnes han donat a CiU un lideratge significatiu, però no únic, i per això hem d’anar acompanyats. No es tracta només de dir que s’està disposat a treballar per la consulta,  també cal estar disposat a fer-ho pel dia a dia, i CiU no ho podrà fer tota sola. Algú més s’ha arremangar, perquè és el han dit els ciutadans que toca fer ara. Per això, en el propers dies s’iniciaran converses tant amb ERC com amb el PSC, segona i tercera força del nou Parlament.


El resultat no ha estat ni el que esperàvem ni el que deien totes les enquestes, però volem deixar molt clar que CiU valora moltíssim el resultat i el suport ampli que ha obtingut per part de la ciutadania de Catalunya amb més d’un milió cent mil vots. Hem guanyat a les quatre circumscripcions electorals i ho hem fet malgrat el desgast que suposen dos anys de govern en condicions molt dures tant per la crisi com per l’herència rebuda dels governs tripartits que van deixar el país endeutat fins les celles. Una situació molt dolenta que, a més, s’ha vist agreujada no només pels paràmetres que marca la UE, sinó també per l’aplicació d’aquests paràmetres que fa el govern de l'Estat, que no ha estat just ni equitatiu a l’hora de repartir a les comunitats autònomes la reducció del dèficit públic, com tantes vegades hem denunciat des de CiU.


Però ara el que cal és assumir les responsabilitats que els electors han donat a cada força política. Nosaltres assumim la nostra part -que és la principal i majoritària-, però som molt conscients que amb la nostra responsabilitat no n’hi ha prou. La ciutadania ho expressat així a les urnes.
Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
908
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR