e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Setembre de 2010

La tornada a l’escola suposa també recuperar el pols vital de la societat, interromput per les vacances d’estiu. Enguany ens trobarem un altre cop amb la valoració cofoia que farà el govern tripartit, que ignorarà i eludirà el fet que els barracons escolars seran més nombrosos que mai. És una situació que evidencia que els resultats són dolents quan les coses es fan malament.

Com a novetat també veurem la introducció dels ordinadors personals a les aules de primer i segon d’ESO, una mesura que parla de la voluntat de modernització de les nostres escoles, però que no pot ser un fi en si mateixa, ja que les noves tecnologies són només una eina -imprescindible ens els temps actuals- que ha de permetre una millor formació dels infants i del jovent.

Aquí cal fer una incís sovint oblidat per l’Administració i que el tripartit no ha tingut en compte en els seus set anys de govern. El que ha de perseguir els sistema educatiu és la formació integral dels alumnes en tots els àmbits perquè puguin arribar el més ben preparats possible a l’edat adulta. Per això, cal buscar la excel·lència en l’ensenyament de les matèries escolars, però també en la formació dels valors que han fet de Catalunya un país capdavanter a Europa, malgrat no ser una terra rica en recursos naturals, ni en importància geopolítica. Catalunya ha assumit el lideratge en molts camps gràcies a l’esforç de la seva gent i a la formació i a l’educació rebuda a les escoles i a les famílies.

Millorar l’educació no es pot limitar a millorar les eines d’aprenentatge, sinó a formar els nens dins de la cultura de l’esforç, de l’assumpció de responsabilitats, de la solidaritat, de la disciplina i constància, del reconeixement del treball, del respecte envers l’autoritat i envers els altres, etc. En aquests darrers anys hem vist com un progressisme malentès ha renegat d’aquests valors i ha fomentat el relativisme i, per tant, ha permès que a l’escola els mestres i les direccions hagin vist limitada fins a extrems ridículs l’autoritat necessària que han de tenir sobre l’alumnat. Aquesta laxitud i aquest poc suport als professionals de l’ensenyament han provocat desencís i desmoralització entre els professors.

Per aquest motiu, cal retornar la confiança i l’autoritat a les escoles que el tripartit els hi ha pres. Els ordinadors a les aules són una millora evident, però de poc serviran si no perfeccionem el nivell acadèmic dels nostres estudiants. Això només és podrà assolir amb l’augment del nivell d’exigència. Aquest ha de ser el veritable repte del curs que avui comença. La resta només són foc d’encenalls per enlluernar la premsa i l’opinió publica davant unes dades molt negatives sobre la formació del nostre jovent, que es troba a la cua d’Europa, segons indiquen els darrers informes PISA. És aquesta exigència en l’educació, dins de la família i dins de les escoles, la que permetrà que Catalunya pugui afrontar el seu futur amb més confiança.    


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1133
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR