e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Juliol de 2011

De la mateixa manea que hi ha que qui només se’n recorda de Santa Bàrbara quan trona, Carme Chacón només se’n recorda de Catalunya quan hi ha tempesta al seu voltant. Només així s’explica que desprès d’estar tants anys al govern de Madrid sense fer res per Catalunya, -ans el contrari-, ara es mostri tan preocupada pels pactes que pugui fer o deixar de fer CiU. Només quan ha vist com la seva carrera per ser designada candidata del PSOE a la presidència del govern ha esdevingut una desfeta, ha recordat els seus orígens i es mostra preocupada per Catalunya, o més ben dit pels pactes que aquí es fan.

És una preocupació lògica a causa de la pèssima situació financera que ha deixat el tripartit a casa nostra, però que no s’ha percebut ni en la ministra ni en els altres 24 diputats catalans que el PSC té a Madrid que han votat sempre en contra del interessos de Catalunya, si així ha convingut al PSOE. Si algú encara no s’ha adonat, Carme Chacón és per damunt de tot una disciplinada, obedient i submisa seguidora del que diu el PSOE encara que el que digui sigui clarament perjudicial per als catalans. Per això, demano a la ministre Chacon que es preocupi menys dels pactes i s’interessi més per Catalunya.

La ministra hauria de fer servir la seva influència per  defensar els interessos dels catalans al Congrés en lloc de votar en contra, tal com han fet una i altra vegada els 25 diputats del PSC a Madrid, amb els Fons de Competitivitat, diners que pertoquen a Catalunya. L’any passat es van pagar però enguany el govern, al que pertany la ministra Carme Chacón, els ha negat a Catalunya. Ha fet, doncs, un canvi de criteri erràtic i arbitrari que serveix per maquillar els comptes del govern socialista espanyol, però que perjudica, i molt, el dia a dia dels catalans. Això és el que m’agradaria que amoïnés a la dirigent del PSC.

A més, m’agradaria que la ministra Chacón és preocupés per defensar la voluntat i les decisions dels catalans. Diumenge farà un any de la massiva manifestació de rebuig de Catalunya contra la sentència de Tribunal Constitucional que escapçava l’Estatut. Una sentència i una amputació que Carme Chacón compartia plenament tal com va deixar dit per escrit en un article, conjuntament amb Felipe González.  Seria bo que ratifiqués si manté la seva posició, perquè  els centenars de milers de catalans que van manifestar el seu rebuig a la sentència sàpiguen realment quin es el projecte de país de la ministra Chacón.

Potser ella no creu tan important el finançament de Catalunya i per això vota repetidament en contra de donar els diners que corresponen als catalans, o potser pensa que l’Estatut, majoritàriament aprovat per la societat catalana a les urnes, no és una llei digna de defensa. Per tapar-ho, la ministra Chacón diu que el que realment li preocupa són els pactes puntuals de CiU que és puguin produir oblidant que si es fan amb el PP, és entre d’altres motius per la negativa socialista a pactar res i per la seva voluntat de fer una oposició radical malgrat que són ells els causants de bona part del dèficit que ara arrosseguem. La ministra Chacón vol fer veure que recorda Catalunya, just ara quan trona dins del seu partit, el PSOE, i quan s’apropen les eleccions generals.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1092
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR