e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Juny de 2008

Les flames de Sant Joan

Recordo de petit la il·lusió amb la qual fèiem la foguera de Sant Joan. Eren setmanes d’anar a buscar fustes velles, andròmines inútils, mobles espatllats, cadires fetes malbé, taules coixes, butaques desballestades..., calia engreixar la pira perquè les flames s’alimentessin de tot allò inútil, desgastat o espatllat que deixàvem enrere.

Enguany no ha estat una excepció. Quines flames, quin gran foc hem pogut fer! Les mentides dites durant la crisi de la sequera, les negacions dels transvasament del Segre, al foc amb elles. Les afirmacions que no és portaria aigua de l’Ebre, també a les flames. Quines espurnes, com crepitaven les falsedats i la desinformació. Quant s’apaivagava la foguera, més llenya. Com cremava la debilitat del Govern, la seva falta de cohesió, la seva ineficàcia, la seva inacció. El no resoldre el finançament, a la foguera. La incapacitat d’afrontar el mal moment econòmic, també al foc. S’ha d’aprofitar la nit de Sant Joan perquè cremi el que no funciona i aquest any hi havia tant per cremar.

La paràlisi del Govern, més pendent de la guerra fratricida d’Esquerra que de la situació del país, era un combustible inesgotable. Les modificacions fetes a la Llei d’Educació que ignoren el compromís adquirit entre els diferents grups parlamentaris per satisfer els capricis d’ERC cremaven com fulles seques. La submissió de l’executiu de la Generalitat als interessos del govern de Madrid era més benzina pel foc. Les incongruències i contradiccions entre les diferents conselleries segons la pota del tripartit a que corresponen servien per fer roents i brillants brases.

Avui de matinada, només restaven les cendres fumejants d’aquell gran foc immens i purificador. Quina llàstima que, una vegada acabada la gran festa dels solstici estiuenc, tinguem que tornar a començar a recollir les deixalles que genera a diari el nostre govern. Material no en mancarà per construir des d’avui mateix la foguera que cremarà la propera nit de Sant Joan.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1210
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR