e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Gener de 2011

Les dues cares del PP, intimidar o intimitat

La situació que pateix el PSOE i la crisi econòmica fan que a hores d’ara sigui molt probable la victòria del PP a les properes eleccions generals. Que sigui per majoria absoluta o no depèn de Catalunya. En mans del país i dels catalans està evitar-ho.

Les intencions del PP, si guanya per majoria absoluta, han quedat clares en la convenció d’aquest cap de setmana, amb un lideratge reforçat d’Aznar, l’expresident que parlava el català en la intimitat. És molt trist que el PP utilitzi Catalunya per guanyar a Andalusia com abans ho va fer per guanyar a Espanya. És tant trist i injust com falsos els arguments que fa servir. Més trist és encara que la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, faci costat a la demagògia que s’empra amb la llengua. Si no volem això, si volem impedir que s’imposi l’esperit de confrontació i d’intimidació que busca el PP de Espanya contra Catalunya, cal fer confiança a Convergència i Unió.

Ja vam aconseguir el 1996 que el PP, que s’havia presentat bel·ligerant i agressiu contra el fet català i que buscava la confrontació allà on només hi havia convivència lingüística, moderés les seves posicions i arribés a adoptar unes polítiques i a prendre unes decisions impensables veient el seu programa electoral. D’aquella època data la supressió dels governs civils, o les competències dels mossos en les carreteres. No va ser dolenta aquella època per a Catalunya. Però si no ho va ser, va ser perquè Catalunya va evitar la majoria absoluta del PP i perquè CiU va frenar les aspiracions uniformistes i centralistes del PP.

Ara ens tornarem a trobar, molt probablement, en la mateixa tessitura. Dels catalans dependrà que tinguem un govern de l’Estat presidit pel PP que busqui reduir al mínim el desenvolupament ple de Catalunya o bé amb un PP que necessiti suports per governar i que, per tant, estigui obligat a ser flexible i tolerant amb el desenvolupament de l’Estatut, que precisament els populars van dur al Constitucional. Una majoria absoluta del PP seria molt dolenta per a Catalunya i per als catalans. Com també ho seria una majoria absoluta del PSOE. Una vegada més Catalunya i el catalans tindran a les seves mans el seu futur. També en les properes eleccions generals.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1398
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR