e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Setembre de 2008

S’apropa l’inici del curs escolar i com es lògic les famílies estan aquests dies preocupades per les despeses d’aquest període i més ara en la situació de crisi econòmica que vivim. Certament encara estem lluny de l’ensenyament gratuït malgrat els que ens volen vendre algunes formacions polítiques, ja que llibres de text, activitats complementàries més o menys obligatòries i altres extres fan que l’educació continuï essent un capítol més de les despeses familiars.

Però aquestes preocupacions immediates i importants no poden emmascarar un problema que a Unió ens preocupa profundament: el projecte de llei d’Educació de Catalunya no és bo i no ens satisfà, com no ho pot fer a qui cregui en la llibertat d’ensenyament, en el pluralisme educatiu i en el dret de les famílies a l’elecció d’escola per als seus fills. En un tema cabdal per al desenvolupament de les persones no és just que sigui l’administració la que designi les escoles dels nostres fills, sense tenir en compte les voluntats i preferències dels pares i sense deixar a les escoles concertades marge per a un ideari propi.

És perdrà una gran oportunitat si el tripartit duu endavant la llei d’Educació oblidant el consens al qual s’hi havia d’arribar i que s’ha trencat de forma unilateral. El sectarisme mai és recomanable, i molt menys en un àmbit com el de l’educació. No és moment d’insistir en experiments reiteradament fracassats en altres indrets. Tampoc s’entén que el govern Montilla doni tant poder decisori als seus socis minoritaris en un tema cabdal per al futur de Catalunya.

No és el moment de dogmatismes i sí de donar a tothom l’oportunitat d’educar els fills en les condicions que els pares creguin més adients, dins del marc legal vigent. Per això una llei restrictiva, inflexible i que no dona cabuda al parer familiar o al de les escoles. Es una llei coixa que no hauria de veure la llum tal com està redactada actualment. Per això, la llei d’Educació de Catalunya no ens agrada i la rebutgem. I per damunt de tot, el que és imprescindible és garantir la qualitat de l’ensenyament, l’objectiu fonamental al qual han d’anar dirigits tots els esforços.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1334
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR